En borgherre kvad

En borgherre kvad

Söndagen den 27 maj blev en speciell dag för mig. Inte nog med att det var Mors dag och jag snabbt hann hem och hylla min kära Mor, utan det var också ett tillfälle då borgherren på Trelleborgen, Ulf, mötte Team Managern för svenska herrlandslaget.

Landslaget är inne i sin intensivaste uppladdningsfas inför Världsmästerskapen i Goalball som avgörs i Malmö 3-8 juni. Givetvis är träna det absolut viktigaste, men man ska inte underskatta att ha kul tillsammans. Team Managern klurade ut en plan, en kul plan, enligt honom själv. Landslaget har haft många träningsläger i Trelleborg, så varför inte bjuda på lite av Trelleborgs historia.

Dimridåer lades ut. Med lite hjälp från vännerna i landslagsledningen blev det en vandring från hotellet till det hemliga målet. För att där får inspiration av nordmännens raseri inför VM i nästa vecka. Inspiration innan vi åker till vår hemmaborg, VM-arenan, Baltiska hallen i Malmö.

Följande kväde skaldades

En vandring genom staden ni nu ska gå,
en resa i tiden ni kommer att få.

Från nutid till medeltid det blir på en kvart
Dubbla distansen från Hemmakväll, sen är det klart.

På er tur ni kommer vandra via Gamla torg,
innan resan går till vår hemmaborg.

För tusen år sedan de gjorde oss kända.
Nu är det dags att det åter ska hända.

Mot bollar som studsar och smyger,
Räcker det inte att vara dryger.

Med list, taktik och finess,
det är sånt som ger motståndaren rejäl stress

Vi är laget som har allt att vinna,
Vi är laget som ser till att guldet stannar ”himma”.

Vi ska spela på topp och inte fela,
En kämpaglöd alla i laget kan dela. 
Det är landslagets anda,
som en sann viking. 

Landslaget möttes av borgherren och borgfrun. Borgherren tog laget på en rundvandring medan borgfrun såg till att mjöden smakade gott för våra gäster. De fick möjlighet att känna på vikingalivet med svärd, brynja, hjälm, spjut och sköld.

Dessutom visade alla upp otroliga kunskaper när det gäller att skjuta med pil och båge. Av fem försök träffade alla i alla fall tre gånger eller mer.

 

Ett gott taggat gäng hade en god kul förmiddag. Ett lag hade kul tillsammans och laddade upp inför kommande utmaningar. Var och en för sig, men ändå tillsammans. Den sanna lagandan. Ett lag som har förmånen att ha VM på hemmaplan. LAGET som ser till att guldet stannar hemma.

 

img_20180527_102928.jpg

Ett lag som är redo att kämpa för GULD!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En reaktion på ”En borgherre kvad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s