Bandet till The band

Bandet till The band

Musikalen The band är berättelsen om fem tonåringstjejer och ett pojkband. De fem tjejerna är bästa vänner när Take That slår igenom i början av 1990-talet. Vi får ta del av deras tonårsliv och drömmer om framtiden.

En av dem vinner möjligheten att se en konsert i Manchester med dem och tar med sig sina vänner. På väg hem, precis efter de lovat att alltid hålla samman förolyckas en av dem, en annans föräldrar skiljer sig och de splittras. Även Take That splittras.

Men, Take That återförenas och en ny tävling utlyses. Denna gång är konserten i Prag och fastän tjejerna inte träffats på många år återförenas dem och åker iväg. Mycket har hänt på 25 år. Kommer de kunna finna sin väg tillbaka?

The Band på Theatre Royal Haymarket

Det sceniska

En traditionell musikal med olika scener och scenbyten. Tack vare de stora LED-skärmarna hamnar vi i olika miljöer. Kanske inte alltid exakta miljöbilder utan mer stämningssättande. Mest imponerande är det ändå när scenen omvandlas till en flygplats och slutscenen är ett flygplan som lyfter och flyger över oss. Läcker start på andra akten med fontänen som kommer till liv i Prag.

Det är ändå med rätt enkla knep som vi får se de olika scenerna. Inte påkostade men ändå tillräckligt bra och finurligt gjort. Enkelt och bra.

UB UB UB UB UB UB

Framträdande och sång

Jag är lite kluven. Det är en musikal som bygger på musiken från Take That. Sångerna sjungs mestadels av fem killar som är lika Take That, men de är inte så lika. Varken när de sjunger eller till utseende. De finns med på scen nästan hela tiden. De ger bakgrundsmusik men också egna konsertnummer som Take That. De är väldigt duktiga på att dansa, men kanske inte så bra på sången.

Jag hade nog hoppats att de som var Take That skulle vara lite mer lika, i alla fall sångmässigt. Övriga i ensemblen var mycket duktiga.

UB UB UB UB UB UB

Sammanfattande omdöme

En bra trevlig och underhållande musikal. Några ojämnheter. Roligt grepp att basera en musikal på ett bands musik på detta sätt. De är hela tiden närvarande men ändå inte en musikal om dem.

Några sånger hade fått lite nya arrangemang vilka var bra. Hade inte haft något emot att köpa en CD med dessa.

Synd att den bara spelas under en period av sex veckor. Den är väl värd att spelas längre och mer.

En klassisk feel-good musikal.

UB UB UB UB UB UB

I slutet står alla upp, sjunger och dansar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s