Chicago en mördande bra musikal

Chicago en mördande bra musikal

Musikalen Chicago är berättelsen om mord, korruption, lögner och sensationssökande. Det hela utspelar sig i den våldsamma staden Chicago på 1920-talet.

Musikalens huvudpersoner, Velma Kelly och Roxie Hart, har båda begått mord men har fått stjärnadvokaten Billy Flynn till att försvara dem.

Vi får följa deras kamp. En kamp som nog mest handlar om att få medias uppmärksamhet eftersom de känner sig säkra på att bli frikända. Den enda som inte blir frikänd för mord är den ungerska kvinna som är oskyldig. Kommer de bli frikända och kommer de vara intressanta för media efter det? Kommer de vara kända nog för att vara intressanta för ett liv i rampljuset?

Det sceniska

Det är en avskalad scen som möter oss. Orkestern är placerad mitt på scen. Ingen egentlig dekor och i princip samma svarta men utmanande klädsel har ensemblen.

Upplägget med att ha orkestern är en del av grundkonceptet för musikalen. På ett sätt spännande och fräckt, men på ett annat sätt lite trist. Det blir en väldigt statisk scen och nästan ger känslan av konsert och inte musikal.

UB UB UB UB UB UB

Orkestern tar stor del av utrymmet på scen

Framträdande och sång

Ju mer avskalad scenen är, desto större blir pressen på att framträdandena bländar publiken.

Som helhet är ensemblen väldigt duktig vad gäller sång och dans. De är bra men kanske inte bländar. Förvisso är huvudpersonerna Velma Kelly, Roxie Hart och Billy Flynn bra men det är snarare birollerna Miss Sunshine och Amos Hart som sätter färg på föreställningen.

UB UB UB UB UB UB

Sammanfattande omdöme

Chicago är en musikal med bra musik och välsjungna sånger. En musikal som på ett roligt sätt levererar samhällskritik. Även om den är förlag till 1920-talets Chicago finns det paralleller till nutid.

Trevlig och underhållande.

Måste ändå säga några ord om baren. Ett antal specialkomponerade drinkar musikalen till ära. Dessutom en kunskap om hur man ska komponera en god Gin&tonic, både traditionell och experimentell.

UB UB UB UB UB UB

Välförtjänta applåder efter en bra föreställning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s