Rotary ger energi och vänner

Rotary ger energi och vänner

 

Rotary har valt att ha ett verksamhetsår som sträcker sig från den 1 juli till den 30 juni året efter. Det gör att vi just nu är inne i ”mellandagarna”. Ni vet den där tiden på året som normalt sett inträffar mellan jul och nyår. Kanske inte så mycket rea, men det är år som avslutas och summeras.

Ikväll hade min klubb, Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb, sitt årsavslut. Jag skulle vilja säga att det var ett väldigt trevligt avslut. Inte så mycket för att det var ett slut, utan snarare kändes som ett avstamp inför framtiden.

Vi har i klubben under de senaste två åren aktivt arbetat med att synliggöra och öppna upp klubben för fler. Vi har bjudit in fler att komma som gäster och vi har dessutom varit aktiva i vårt arbete med att bearbeta möjliga medlemmar.

Rotary är i grunden ett yrkesnätverk bestående av personer med ett samhällsintresse, både lokalt och internationellt. De två senaste åren har handlat om att identifiera vilka som kan och vill bidra till en bättre värld. Personer som har ett osjälviskt förhållningssätt i livet – Service above self, som den internationella devisen är.

Förra Rotaryåret, 2017/2018, kunde vi välkomna tre nya medlemmar. Två helt nya medlemmar och en som begärde överföring, transfer, från annan klubb till vår klubb. I år har vi kunnat hälsa två transfermedlemmar och åtta nya medlemmar välkomna till vårt gäng. Några hälsades välkomna i samband med klubbens 35-årsfirande. Några hälsades välkomna ikväll.

Nya medlemmar i klubben de senaste två åren. Plus en som inte kunde vara med på bild.

Jag var lite inblandad i att ”lura” en god vän, Fatmir, till att inte vara på plats från början på goalballträningen ikväll. Förvisso ville jag ta en bild på de som det senaste året blivit medlemmar i klubben, vilket är totalt sett tre transfer och tio nya medlemmar. IMPONERANDE!

Men, vi skulle också göra Fatmirs ledarhund Gibson till hedersmedlem ikväll. Fatmir blev överraskad och glad, Gibson hedersmedlem och jag fick agera chaufför så att Fatmir kom till träningen hyfsat i tid.

 

När jag kommer tillbaka till restaurangen så möts jag av ett mysig sorl. När jag kommer in i rummet, där alla sitter och äter sin middag, pratar med varandra och nätverkar fylls mitt hjärta av glädje och energi. Det var verkligen roligt att komma in i rummet och märka energin. En energi som genereras av gamla medlemmar som bjuder på sina erfarenheter och nya medlemmar som erbjuder nyfikenhet.

Huset fullt av nätverkande samtalande nyfikna rotarianer.

Visst. I ärlighetens namn så har vi också tappat medlemmar. Fem har valt att lämna klubben under året. Det kan bara beklagas.

Men den underbara känsla det var att komma in i rummet. Komma in i ett rum med personer som nyfiket samtalar med varandra. Personer som vänskapligt delar med sig. Det känns också som att de ord som sas var ärligt och uppriktigt menade. Det är väl precis så det ska vara i en organisation som ska tjäna ett högre syfte, ett osjälviskt tjänande. Som man som rotarian ska mot vara mot varandra

Vänskaplig

Ärlig

Nyfiken

– > VÄN!

 

Ett gött gäng vänner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s