Inte så skrämmande häxor i Eastwick

Inte så skrämmande häxor i Eastwick

Dagen efter premiären av Häxorna i Eastwick var jag på plats för att se musikalen. En musikal som bygger på filmen, som bygger på en bok. En film jag inte har sett, så jag kom till Cirkus utan förutfattade meningar.

Den lilla staden Eastwick är den klassiska amerikanska småstaden med perfekta familjer, vita staket och sedvanligt småstadsskvaller. Alla, utom tre singelkvinnor, lever i parförhållande. De tre väninnorna – Jane, Sukie och Alexandra – träffas lite då och då. En kväll, när fullmånen lyser och de druckit lite för mycket börjar de drömma och önskar om en djävulskt bra man, som vet vad kvinnor vill ha. Nästa dag dyker Darryl van Horn upp i stan och inget är sig likt längre.

Darryl uppvaktar de tre och inleder förhållanden med dem alla tre, till Eastwicks invånares fasa. Mest förfärad är Felicia Gabriel, kvinnan som ÄR Eastwick.

Större delen av kampen kommer stå mellan den omoraliska djävulen Darryl van Horn och Felicia. Men den slutliga maktkampen står mellan van Horn och de tre häxorna Alexandra, Sukie och Jane.

En stor reklamskylt på Cirkus tak med en bild på Darryl van Horn

Darryl van Horns ande svävar över Cirkus

Det sceniska

Det är en musikal i påkostad traditionel anda. Snyggt gjort och professionellt. En bra produktion.

Inte så många specialeffekter i produktionen. Men det mest spektakulära är helt klart slutet av akt 1, när tre häxor flyger ut över publiken.

UB UB UB UB UB UB

Sånger och framträdande

Det är en påkostad produktion med en stor ensemblen. Inte riktigt vanligt för svenska musikaler att vara så folkrika, att ha så stor ensemble.

Det är generellt bra sång- och dansinsatser. Många duktiga sångare som får möjlighet att briljera. Den bästa rollen, den med mest karaktär, vill jag påstå är Felicia Gabriel.

Trots att sångerna framförs på bra sätt är det ändå ingen som fastnar. Slätstrukna sånger rent allmänt men två sticker ut, Ut med smutsen och Dansa med elden. Den första är det Felicia och ensemblen som sjunger. Den andra är det Darryl och ensemble.

UB UB UB UB UB UB

Reklamskyltar för musikalen på väg till Cirkus

Skyltat på väg till Cirkus

Avslutande omdömen

Det är synd med så bra sångare, så stor ensemble och så påkostad dekor att musikalen är så tunn.

Berättelsen engagera inte, knappt ens roar. Musiken och sångerna är bra men ändå inget som fastnar eller man direkt vill ha med sig hem. Nu fanns inte möjlighet att köpa med sig musikalen på CD. Hade nog köpt den, men mest för att jag brukar göra det. Inte för att jag direkt vill ha den.

Lämnade Cirkus en musikalupplevelse rikare men inte direkt uppfylld av den.

UB UB UB UB UB UB

Ensemblen på scen och publiken står upp och applåderar

Ensemblen får stående ovationer

En reaktion på ”Inte så skrämmande häxor i Eastwick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s