Besök i Lund från Zhejiang

Besök i Lund från Zhejiang

Den 25 september kom en delegation från Zhejiang, en provins i östra Kina med kust mot Östkinesiska havet. Provinsen har drygt 55 miljoner invånare och huvudorten är Hangzhou. Delegationen bestod av företrädare för både provinsen och fyra orter. Deras huvudfokus var utbyte kring teknologi och vetenskap.

Gruppbild av besökarna från Zhejiangprovinsen

Delegationen från Zhejiang på universitetsplatsen

Jag mötte delegationen utanför Lunds Domkyrka, vilket också blev startpunkten för min rundvandring. Kort om Lunds historia, om Domkyrkan och givetvis med en titt på det astronomiska uret samt berättelser om doktorspromoveringen som brukar vara här.

Det blev en vandring förbi Kungshuset och Universitetshuset. Det blev en vandring både i geografin men framför allt i historien till nutiden. Information om hur universitetet utvecklats under de 350 åren och vad som är på ingång med MAX IV och ESS.

Gruppen uppställd framför Universitetshuset

Delegationen på plats utanför Universitetshuset

Delegationen företrädde Zhejiang Association for Science and Technology, men även motsvarande lokala organisationer. Delegationens ledare var generalsekreterare Xie Muren. Dessutom var Li Feng, Director of Academic Membership Department, Zhejiang Association for Science and Technology, He Zhiwei, vice president, Hangzhou Association for Science and Technology , Lu Xulin, vice president, Huzhou Association for Science and Technology, Wu Ting, director of Science Consultation Centre, Hangzhou Association for Science and Technology och Zhou Ling Ling, president, Shaozing Yuecheng District Association for Science and Technology med på detta besök.

Vi pratade även om studenternas organisering och studentorganisationer. På ett övergripande sätt fick de med sig kunskap om nationerna, kårerna och Akademiska Föreningen. Roligt att få avsluta rundvandringen i studenternas egen borg, i det nyrenoverad Athen på AF-borgen.

Jag får gåvor av delegationens ledare

Jag får svart kinesiskt te och en söt panda som tack för min guidning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s