Jarlens två nya öl

Jarlens två nya öl

 

Inom loppet av en vecka kommer Jarlen på Trelleborgen lansera två nya ölsorter. Detta sker drygt ett år efter samarbetet mellan UBIC KB, ägare av smakvarumärket Taste of Viking, och Hönsinge Hantwerksbryggeri AB inleddes.

Den största nyheten är givetvis att Jarlens öl, starkölen,  kommer in på Systembolaget. Planerad säljstart är måndagen den 2 december och den kommer inledningsvis finnas på fem systembolag och via beställningssortimentet över hela landet.

Jarelns öl

Den stora nyheten för säsongen är julölen. Förra julen när den första ölen skulle lanseras var det Jarlen julöl 2018 med smak av kummin, timjan, mejram och körvel. Årets krydda är mynta. Samma från förra året är dock att säljstart är den 24 november och givetvis i gårdsbutiken på Hönsinge Hantwerksbryggeri.

Inspirationen till att ha en fast tidpunkt för lansering, år efter år, kommer från Danmark.  Den årliga säljstarten för julölen sker på J-dagen. Julölsdagen, J-dagen,  i Danmark är första fredagen i november kl 20.59.

Inspirationen till att ha olika kryddor för varje år är hämtad från den svenska glöggen Blossa, som årligen har en glögg med ny kryddning.

jarlens julöl 2019 etikett

Jarlens julöl 2019 har säljstart den 24 november under Julrundan på Söderslätt. Jarlen kommer själv finnas i bryggeriet mellan kl 11-16. Under Julskyltningen i Trelleborg, söndagen den 1 december, och på Ljusfesten på Trelleborgen den 8 december kommer julölen också säljas. Förutom i gårdsbutiken på bryggeriet.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s