Medlemskap i fokus i Rotary Wednesday Night Live

Medlemskap i fokus i Rotary Wednesday Night Live

Första onsdagen i månaden är det Rotary Wednesday Night Live. Onsdagen den 4 augusti kl 19.00 är det åter dags. Vi öppnar upp länken tio minuter före sändning. Ett program späckat med spännande information och inspiration kring Rotary. 

Temat för augusti är Medlemskap och nya klubbar. Vi kommer ha gäster i studion som ger sina tankar och inspel kring detta. 

Vilka former för klubbar och medlemskap finns? Hur utvecklar vi vår klubb? Hur startar man en satellitklubb?

På detta tema kommer vi ha ett samtal med Assistant Rotary Coordinator, zon 18, tillika PDG Torkil Rönne, distriktets Membership Chair Andrew Creighton och Åse Stiller som varit med och startat upp satellitklubben Absalon inom Lund Rotaryklubb. 

Vi får här höra om olika möjligheter att utveckla klubben och mötesformerna. Ett exempel för att utveckla klubben är att genomgå processen kring ClubVisioning. Vad innebär detta och vad kan det ge klubben?  

Marias tankar kring medlemskap

Maria Appelgren var yrkesverksam och medlem i Rotary. Hon var bland annat president i sin klubb. Hon valde att lämna klubben men kom tillbaka efter ett par år. Vad är hennes tankar kring medlemskap i Rotary? 

Maria Wilhelms, en samhällsengagerad person som bland annat jobbat för FN, Vision och med FairTrade, har varit en aktiv medlem i sin klubb under två-tre år. Vad är hennes tankar kring medlemskap i Rotary? 

Maria Seger är företagare och nybliven medlem i sin klubb. Vad är hennes tankar kring medlemskap i Rotary?

En Rotaryklubb på Rosengård? 

Under drygt ett års tid har arbetet pågått med att starta upp en Rotaryklubb på Rosengård i Malmö. Vi kommer få träffa Jenny Tebäck och Qasim Cheema som varit delaktiga i processen. Hur tänker icke-rotarianer kring medlemskap i Rotary? Vad kan Rotary erbjuda stadsdelen Rosengård? Vad kan Rosengård erbjuda Rotary?

Ett möte med det vi hoppas ska bli Rosengård Rotaryklubb.

Vi kommer få uppdateringar kring The Rotary Foundation och utblickar i Distriktet runt. Vinnaren i juli månads lotteri kommer dras och vi får livemusik av Zaimoon.

Det är bara att klicka på länken här eller gå via distriktets hemsida så kan du se onsdagens program live. Programmet spelas in och finns tillgängligt via YouTube i efterhand. Dessutom kommer programmet skickas ut till samtliga medlemmar i distriktet och läggas upp på distriktets hemsida i efterhand. Materialet kan så klart användas för diskussioner i den egna klubben efteråt. Du som antingen ser Rotary Wednesday Night Live i sin helhet när det sänds eller i efterhand kan meddela sin klubbs närvarorapportör och få din närvaro registrerad.

Rotary Wednesday Night Live sänds första onsdagen i månaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s