Rotary Wednesday Night Live -en talkshow

Rotary Wednesday Night Live – en talkshow

Hur osannolikt det än må låta, så kommer vi köra en publik och öppen för alla talkshow varje månad med grund i allt det goda och fantastiska som Rotary gör och är med och påverkar. Första onsdagen i månaden är det dags för Rotary Wednesday Night Live. Det är bar att klicka här så får du vara med.

Det blir en livesändning via Zoom den första onsdagen i månaden mellan klockan 19.00-19,45. Ett program fullspäckat med intervjuer av företrädare från klubbar som bedriver olika typer av projekt, både lokalt och globalt. Egentligen helt otroligt roligt.

Dessutom kommer det vara i en mysig studiomiljö där det finns möjligheter att vara med på plats. ”Live studio audience” och vi kommer ha vårt egna husband, eller i alla fall en egen musiker som underhåller mellan inslagen. Väldigt glad över att ha kunnat kontrakterat Simon Böös som vår husmusiker.

Formellt sett åligger det distriktets guvernör att varje månad ha en kommunikation med medlemmarna i distriktet. Under 16 år har vi i vårt distrikt haft förmånen av att ha ett fantastiskt månadsbrev som trillat in i vår e-postlåda. När redaktören för mer än ett år sedan signalerade sin pensionering från uppdraget gav det anledning till att fundera kring hur vi skulle klara oss utan honom. I pandemins spår av digitala möten och nya sätt att kommunicera på föddes idén om ett digitalt månatligt budskap kring vad som händer och sker i distriktet, med bas i de internationellt fastställda månaderna för budskap inom Rotary.

Programtablån med de månatliga temana som antagits av Rotary internationellt sätt

Första onsdagen i varje månad, mellan klockan 19.00-19.45, kommer vi sända via Zoom Rotary Wednesday Night Live.
Det kommer vara mitt sätt, som distriktets guvernör, att inspirera och informera om vad som är på gång inom Rotary lokalt, regionalt och internationellt.

Min ambitionen är att detta kommer vara som en talkshow där företrädare från distriktets 56 klubbar kan berätta om vad som händer och sker. Varje program kommer ha två lite längre inslag där representanter från klubbarna är på plats i studion (eller via länk) för lite djupare samtal.

Vi kommer även ha ”Distriktet runt” med kortare inslag om vad som är på gång. Inslag, reportage, avrapporteringar och reklam om vad som är på gång. Detta kommer vara ett verktyg för information, inspiration och till och med utmaningar klubbar emellan. En fast punkt i programmet är ”TRF Nytt” där vi kommer få uppdateringar relaterat till The Rotary Foundation.

Detta kommer vara ett verktyg för information, inspiration och till och med utmaningar klubbar emellan. Dessutom finns förhoppningen att vi i varje program kommer kunna hälsa nya medlemmar välkomna i distriktets klubbar.

Det kommer vara möjligt att vara med som publik på plats i studion, ungefär mellan 30-40 personer per gång. Under sändningens tid kommer man kunna chatta. Sändningen kommer spelas in och i efterhand sändas ut till distriktets alla medlemmar. Materialet kommer finnas tillgänglig via vår Youtube-kanal för att användas och spridas.

Sändningarna är bokade till den 7 juli, 4 augusti, 1 september, 6 oktober, 3 november, 1 december, 5 januari, 2 februari, 2 mars, 6 april, 4 maj och 1 juni. Sändningstiden är kl 19.00-19.45 men vi öppnar upp Zoom-länken drygt tio minuter före sändning.

Ambitionen är att vi ska göra ett program som är så bra och intressant att även icke-rotarianer blir nyfikna och vill se vad vi gör. Vi ska skapa material som är intressant och kan spridas.

Det är nya tider. VI måste tänka nytt.
Framförallt ska vi alla visa att

Rotary ska vara SKOJ!

Rotary Wednesday Nigtht Live – direktsändning första onsdagen i månaden

En reaktion på ”Rotary Wednesday Night Live -en talkshow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s