Låt din PHF växa i PHS

Låt din PHF växa i PHS

Om det är något jag inte gillar så är det förkortningar. Det är det första tecknet på exkludering och hemlighet. I princip alla organisationer har sina egna förkortningar. Extremt exkluderande, men jag kämpar mot förkortningar och väljer att prata om vad det handlar om i alla dess ord.

PHF – Paul Harris Fellow – är en form av utmärkelse inom Rotary. Det är i alla fall så det har utvecklats. Egentligen instiftades det som ett erkännande för rotarianer som bidrar med sammanlagt 1 000 dollar till The Rotary Foundation. Från 1957 så blev det ett officiellt sätt att erkänna bidragsgivare till The Rotary Foundation.

I och med att klubbar bidrar årligen till The Rotary Foundation så får de så kallade ”PHF-poäng”. Det vill säga att för varje krona man samlar in och sätter in till The Rotary Foundation så räknas det om i dollar, som läggs på hög tills dess att ”man” (klubben eller personen) samlat in 1 000 dollar.

Rotary är inte en organisation med många hederstitlar och utmärkelser. Jag skulle nästan våga påstå att det finns två hedersbetygelser. antingen får man en PHF (Paul Harris Fellow) eller så blir man hedersmedlem. Att få en PHF är nog nästan större än att bli hedersmedlem, för erkänns och uppmuntras att fortsätta sitt goda värv för Rotary genom en PHF.

För drygt ett år sedan förärade min klubb, Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubb, mig med en PHF. Jag var enormt glad och stolt över denna utmärkelse. Det är ett erkännande för att den tid och engagemang man lägger ner för Rotary ses, erkänns, uppskattas och värdesätts av andra rotarianer. Jag var så stolt, glad och tacksam över att få ta emot denna utmärkelse.

Trelleborg-S:t Nicolai Rotaryklubbs dåvarande president, Stina Salmonsson, överräcker min första Paul Harris Fellow till mig.

Samtidigt som jag fick denna utmärkelse så kände jag också att jag ville ge mer tillbaka till Rotary och The Rotary Foundation. Jag tog beslutet att jag ville bli en medlem i Paul Harris Society (PHS). Det finns i sig inte en naturlig koppling men för mig var det naturligt att ta detta steg.

Genom att vara en medlem i Paul Harris Society lovar jag att årligen bidra med minst 1 000 dollar till The Rotary Foundation. Det kan vara genom ett engångsbelopp, en inbetalning per månad, per vecka, per dag… Det viktigaste är att man totalt sett, över ett års tid bidrar med 1 000 dollar till The Rotary Foundation.

Det är inget fult. Det är inget konstigt. The Rotary Foundation får inga bidrag från något annat håll än via rotarianer och rotaractare, insamlingar som vi arrangerar till vår verksamhet. Det pågår ständigt tusentals olika projekt världen över för en bättre värld. Därför är det av yttersta vikt att det finns pengar till dessa projekt. Givetvis får vem som helst bidra, men framför allt bör rotarianer och rotaractare vara med och bidra till detta.

Jag hoppas att fler känner som jag kände för ett år sedan. När min klubb valde att förära mig med en PHF för mitt engagemang för Rotary, så kände jag att jag ville bidra och ge tillbaka. Jag valde att ta steget och förplikta mig själv att årligen bidra med minst 1 000 dollar och därmed vara en medlem, efter ansökan, i Paul Harris Society.

The Rotary Foundation är rankad med fyra stjärnor i Charity Navigator. 92 % av de insamlade medlen går till välgörande ändamål och projekt. Man behöver inte vara medlem i Rotary för att få lov att skänka pengar till de olika ändamålen som The Rotary Foundation stödjer.

Mottar certifikatet, medlem av Paul Harris Society (PHS) av tidigare guvernör Torkil Rönne

Fler kan vara med och bidra mer!

Join the Paul Harris Society!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s