Vad är Rotary för dig?

I uppdraget som distriktets guvernör ligger det att jag ska besöka de 56 Rotaryklubbarna och vår Rotaractklubb under mitt år. Syftet är att dels stämma av läget i den aktuella klubben, dels att informera om vad som är på gång inom organisationen.

Temat för mina besök är ”Vad är Rotary för dig?”. Givetvis så inleder jag med att förklara mitt motto för året ”Rotary ska vara SKOJ” och kopplar det till Rotary International President Shekhar Mehtas tema ”Serve to change lives”. Därefter ber jag klubbens medlemmar att dela med sig av sina berättelser om varför just de är med i Rotary.

Här är berättelser, inte ordagrant återgivna av integritetsskäl. Däremot har jag försökt fånga andemeningen i det sagda.


”När en nära anhörig gått bort skrev jag om det på Facebook. Första mötet med klubben efter det var det många som kom fram och spontant gav mig en kram. Det händer nog inte i så många andra yrkesnätverk.”


”Som egenföretagare jobbar jag mycket ensam. Här får jag möjlighet att umgås med kollegor från olika branscher.”


”Nog för att det är imponerande med alla de internationella projekt som bedrivs – jag tycker det är viktigt med de lokala projekten vi också gör.”

”När jag flyttade hit hade jag inget nätverk i staden. Tack vare Rotary fick jag ett bredare socialt nätverk utanför jobbet och de kontakter jag har med arbetskamrater och branschkollegor.”

”Föredragen. Världens störta vardagsuniversitet. Man lär sig ständigt något nytt när man går på ett Rotarymöte.”

”Min son engagerade sig i Rotaract. Han åkte iväg på ett stort europeiskt möte. Träffade sin fru där och till hösten blir jag farfar.”

” Jag var på en stor internationell branschmässa i Tyskland. En av klubbarna i staden där mässan ägde rum hade satt upp en skylt där de bjöd in till ett Rotarymöte. Jag gick dit. Träffade branschkollegor, rotarianer, från hela världen. Vi pratade och hade trevligt. Dessutom fick jag kontakt med en ny leverantör.”

” För mig handlar det om yrkesnätverket. Jag hittade mitt företags revisor och jurist i min klubb.”

” Föredragen. Jag kommer för föredragen. Är det extra intressanta föredragshållare tar jag gärna med en gäst.”

” Det är välgörenhetsarbetet som är viktigt för mig. Nog för att jag också gillar nätverkandet, det sociala och föredragen så är jag extra engagerad i våra välgörenhetsprojekt, både lokalt och internationellt. ”

” När jag flyttade till orten kände jag ingen. Jag kom med i Rotary och fick genast ett lokalt nätverk.”

” Jag har arbetet internationellt i hela mitt liv. Varit på många Rotarymöten utomlands. Trots att jag är född på orten så hade jag inte direkt något lokalt nätverk, men genom Rotary fick jag det.”

” Som medlem i Rotary fick jag möjlighet att via min klubb arrangera en föreläsning med en känd föreläsare. Detta för att vi skulle kunna samla in pengar till ett behjärtansvärt ändamål. Eftersom det arrangerades av Rotary visste alla att pengarna skulle hamna rätt. ”

” Jag är tredje generationens rotarian. Min farfar startade klubben. Min far var med. Det var naturligt att jag skulle gå med.”

” Rotary är mitt vardagsrum på tisdagskvällen.”

” Ingen korruption. Pengar som samlas in till de olika projekten går dit de ska. Inga mellanhänder eller dyr administration. Pengarna hamnar där de behövs.”

” Jag gick med i Rotary på grund av Rotarys Ungdomsutbyte. Mitt barn åkte iväg ett år och det blev naturligt att jag blev medlem i Rotary.”

” Rotary har varit avgörande för mig och mitt företag. Hade jag inte haft tillgång till nätverket vet jag inte hur det hade gått. Rotary har verkligen betytt mycket för mig som företagare.”

” Jag fick ta över familjeföretaget när min pappa gick bort. Han hade koll på alla på orten. Jag kände igen. Tack vare Rotary fick jag ett nätverk som betytt mycket för mig. Plus att jag fått många vänner.”

” På en liten ort är det viktigt att hålla samman. Rotary är ett sätt att hålla oss samman och samtidigt göra bra saker för orten.”

En reaktion på ”Vad är Rotary för dig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s