Guvernören hälsar på

Guvernören hälsar på

Det uppdrag som nog är tydligast och som det finns mest förväntningar kring är att ett distrikts guvernör ska besöka alla klubbar i sitt distrikt. I alla fall är det förväntan i mitt distrikt, Rotary Distrikt 2390. Vid en första anblick kan det verka som ett stort jobb att behöva köra runt och besöka 56 klubbar. Jag ska vara ärlig och säga att det har varit väldigt trevligt och energigivande att få besöka dem alla, eller nästan alla för jag har några kvar.

Förvisso säger man att man besöker klubben, men det är ju dess medlemmar som man träffar. Det är också ur alla dessa trevliga samtal som min nya idé fötts.

Rotary är världens största yrkesnätverk med samhällsengagerade personer världen över. Mer än 1,2 miljoner medlemmar i mer än 200 länder och landområden. Det bär respekt med sig. Alla rotarianer har en berättelse, erfarenhet och nätverk att bjuda på. Och jag är nyfiken på dessa berättelser och erfarenheter. Jag kan inte besöka alla rotarianer i hela världen, utan jag nöjer mig med att ge mig ut på tur till de i distriktet. Vi har drygt 2 500 rotarianer i distriktet som går från Höganäs och Helsingborg i norr, via Eslöv, Höör och Hörby i mellanskåne till Simrishamn och Ystad på Österlen med Trelleborg, Vellinge, Lund, Landskrona och Malmö i de västra delarna av Skåne.

Därför ser jag gärna att jag nu blir inbjuden till olika yrkesverksamma rotarianer som vill ha besök av guvernören. Jag är helt övertygad om att vi kommer prata om Rotary, men jag lär mig gärna mer om vad rotarianen gör till vardags. Vilket yrke, erfarenheter och vilka nätverk kan du bjuda på?

Jag är en nyfiken person som gärna kommer och hälsar på över en kopp kaffe, eller två!

Hör av dig till mig så boka vi in en träff.

Rotary ska vara SKOJ – och träffa människor är ju skoj!

En reaktion på ”Guvernören hälsar på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s