Ditt och mitt bidrag gör skillnad

Ditt och mitt bidrag gör skillnad

En dag som har stor betydelse för Rotary är den 24 oktober. Det ät inte bara FN-dagen utan också World Polio Day. Det är på ett sätt fantastiskt att två så viktiga dagar sammanfaller. Rotarys passionerade arbete för fred i världen där så klart både Förenta Nationerna (FN) och vårt eget arbete för fred i välden kan lyftas fram. Men jag vill nu fokusera på vårt arbete med att utrota polio.

1979, när jag var fyra år gammal, valde medlemmar i Rotary att ta tag och vaccinera barnen i Filipinerna mot polio. De som vågade tänka stort visade då att det var möjligt. Det var möjligt att bekämpa viruset som kunde ge barn det som allmänt var känt som barnförlamning, polio.

När jag var 10 år gammal valde Rotary att sätta högst på sin, på vår,  agenda att utrota polio. Polio är ett virus kan vaccineras bort. Då tog vi an oss utmaningen att ge världens alla barn en möjlighet att växa upp i en poliofri värld.

Som en tioårig påg i Trelleborg hade jag så klart ingen som helst aning om Rotary, polio eller barnförlamning. Jag levde ett tämligen problemfrittliv och polio var en sjukdom jag knappt ens hört talas om. Jag levde i ett land om bekämpat polio så varför skulle jag behöva bry mig.

Det var först 2018 som jag började bry mig. Det var 2018 jag för första gången besökte ett Convention, i Toronto i Canada, som jag började förhålla mig till Rotarys kampanj End Polio Now. Den sak som förenar medlemmar i Rotary och Rotaract världen över. Kampen mot polio. Löftet om att vi ska ge världens barn möjligheten att växa upp i en värld fri från polio. 

Jag har valt att vara månadsgivare till The Rotary Foundation och då till vår kamp mot polio, via End Polio Now. Det är lätt att bidra antingen med ett engångsbelopp eller som jag, som månadsgivare genom att (klicka här)

Nog för att jag hoppas att varje medlem i Rotary kommer vilja vara månadsgivare förstår jag att så inte kommer vara fallet. Hoppas ändå att du väljer att skänka en liten peng nu, den 24 oktober, som är World Polio Day. Om du tycker det är allt för komplicerat att donera via My Rotary kan du skicka swish 123 443 12 01 och märk inbetalningen End Polio Now D2390. Det går så klart också att bidra via Raise for Rotary och då klickar du här

Jag var tio år gammal när Rotary lovade världens alla barn att de, vi, skulle få växa upp i en värld utan polio. Då fanns det 380 000 av polio i hela världen. Idag är det knappt 30 faöö av polio i världen. I jämförelse känns det lite. Men i verkligheten är det mycket eftersom varje fall av polio innebär personliga tragedier och risk för oss alla. Tills dess att siffran är nere på 0 kan vi inte sluta vårt arbete. 

Jag ber dig att ta en titt i plånboken. För varje dollar (drygt 10 kronor) som vi bidrar med kan ett barn vaccineras till ett poliofritt liv. 10 kronor var för mig som tioåring en förmögenhet. Tio kronor idag får du inte ens att frimärke för, men du kan ge ett bar ett poliofritt liv och därmed bidra till att fullfölja vårt löfte till världens alla barn. Löftet om att få leva i en värld fri från polio. 

Jag räknar med ditt bidrag till att göra världen fri från polio!

Förresten, titta på insamlingsgalan idag, söndagen den 23 oktober, mellan kl 16.00-18.30, Det är bara att klicka här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s