Ditt kryss gör skillnad

Ditt kryss gör skillnad

Onekligen är den 11 september ett datum som är ödesmättat. Det som hände 2001 när två flygplan flög in i ”The Twin Towers” i New York har fått nutidsmänniskan att förknippa detta datum med dramatik och tragegi.

I år är den 11 september dagen då det av görs hur Sverige, Skåne och Trelleborg ska styras de kommande fyra åren.

2016 valde jag att lämna partipolitiken när jag blev näringslivschef i Trelleborgs kommun. För mig var det helt otänkbart att vara medlem i ett parti samtidigt som jag var hög tjänsteman i kommunen. Uppdraget lämnade jag 2018. I valet 2018 stod jag helt utanför partipolitiken och betraktade valrörelsen och var opolitisk vice ordförande i vallokalen i Östra Grevie, Vellinge kommun, och administrerade valet. Av lite olika skäl och anledningar blev jag radiotekniker för Liberalerna som började sända Radio Blåklint efter valet 2018 varannan tisdag. Fortfarande opolitisk, men under radiosändningarna blev det mer och mer tydligt och naturligt för mig att vilja engagera mig politiskt igen och det parti som mest överensstämmer med mina värderingar är Liberalerna. Jag väljer att åter betala medlemsavgift till ett politiskt parti och det är Liberalerna.

Jag blev medlem i Moderaterna 2001. Kom in i kommunfullmäktige 2002. Var egentligen beredd att lämna Moderaterna inför valet 2006, men blev framröstad av medlemmarna som verkade vilja något annat än det gamla ledarskapet. Under perioden 2007-2014 var jag kommunstyrelsens ordföranden i minoritet i samarbete med först sex, sedan fem, partier med Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna i opposition. Det var verkligen en utmaning men trots det lyckades jag få igenom viktiga beslut för Trelleborgs kommuns framtid. Vi landade in beslut om utbyggnad av E6/E20 till motorväg, Pågatågstrafik till Trelleborg samt utbyggnaden av Trelleborgs hamn samt många många andra beslut. Beslut som varit oerhört viktiga för Trelleborgs kommuns framtid.

När jag ser var Trelleborg är idag, så behövs ett erfaret och moget ledarskap för att kunna ta Trelleborgs kommun in i framtiden. Vi behöver samling över partigränserna. Vi behöver en ”vuxen och erfaren” i rummet.

Jag vill se ett styre i Trelleborgs kommun med Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna som söker stöd i enskilda frågor med övriga partier som kommer bli invalda. Ett liberalt borgerligt styre som vill och vågar fatta beslut som är bra för Trelleborgs kommun och vår kommuns utveckling.

Trelleborg behöver samling – inte splittring.
Trelleborg behöver trygghet och erfarenhet – inte opportunism.
Trelleborg behöver en vision för framtiden – inte blickar i backspegeln.

Vi behöver ett borgerligt liberalt styre i Trelleborgs kommun.
Liberalerna behöver ditt stöd för att göra det möjligt.
Sätt gärna ett kryss vid mitt namn.

Ta valsedeln från Liberalerna och kyssa nummer 2 i valet till kommunfullmäktige, nummer 6 till regionfullmäktige och nummer 14 till riksdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s