En bar, en kör och mycket energi

En bar, en kör och mycket energi

Denna musik är annorlunda på så många olika sätt. Annorlunda på ett bra sätt. Vi befinner oss i en bar någonstans i Storbritannien eller Irland. Musikalen har egentligen inte någon story utan det blir små berättelser och sånger om livet.

Vi befinner oss i en bar. Men det är inte bara scenen som är inredd som en bar. Det finns typiska barinslag runt om på teatern. Det finns också biljetter där det ingår en pint öl från baren på scen. Så före föreställningen dricker delar av publiken öl på scen med skådespelarna. Under föreställningens gång hamnar folk från publiken på scen och skådespelarna är ute bland publiken, bland annat för att dela ut öl. Vi uppmanas till och med att sjunga med. Så som publik kan man inte, och vill man inte, sitta lugnt och titta på. Man blir en del av föreställningen.

Åtta män, en manlig bartender och fyra manliga musiker. Deras berättelser om livet på puben och livet i stort får vi ta del av. En musikal om vardagen, pandemin och livet i allmänhet. Kärleksproblem. Relationer. En väldigt ovanlig musikal om det vanliga livet.

Baren på scenen är öppen

Det sceniska

En musikal som handlar om livet på en pub ska så klart utspela sig i pubmiljö. Det är väl en musikal i gränslandet mellan musikal och show men det är en musikal där denna typ av scenografi och anda är helt rätt. För det är inte bara den fysiska scenografin som är denna musikal. Det är pubkänslan och stämningen också.

UB UB UB UB UB UB

Baren är scenen eller är det scenen som är baren?

Framträdande och sång

Det är ett gäng talangfulla män som uppträder för, och lite med, oss. Lite svårt att bedöma musikalen efter den vanliga måttstocken eftersom musikalen är så ovanlig. Men sången är bra, den dans och framträdande som görs är bra. Förmågan att interagera med publiken på rätt nivå ska inte heller underskattas. De agerade väldigt naturligt efter manus men visade också på förmåga att improvisera, vilket skapade en närhet med publiken.

UB UB UB UB UB UB

Med ölkruset i högsta hugg

Avslutande omdöme

Det var underhållande och glädje. Skratt till tårar och sorgliga inslag. En spännande balansgång mellan show och musikal, mellan förberedda monologer och dialoger och spontant interagerande med publiken. Man lämnar teatern med ett leende på läpparna. Bra och underhållande. Nästan en helkväll även om vi bara fick 1 1/2 timmes underhållning, men det var intensiv underhållning från hjärtat.

UB UB UB UB UB UB

Ett gäng väl värda sina stående ovationer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s