Fantastiska Frozen

Fantastiska Frozen

Disney presenterar ännu en film på musikalscenen, musikalen Frozen. En berättelse om ett kungariket med en kung, en drottning och två prinsessor, Elsa och Anna. Allt är glatt och lyckligt till en olycklig kväll då Elsa, som kan framkalla kyla och snö, under en lek råkar frysa sin syster. Förfrysningen hävs men Elsa och hennes föräldrar inser att det bästa är att isolera Elsa och stänga ner slottet så att ingen råkar ut för olyckor igen. Båda prinsessorna växer upp skilda från varandra men i samma slott.

En dag förolyckas kungen och drottningen, en ställföreträdare utses och när Elsa blir myndig ska hon krönas till drottning. En dag då slottet åter öppnas upp och det blir en rejäl bal. Vid balen träffas Elsa och Anna för första gången på många år. Anna råkar också träffa en prins som hon blir förälskad i. Så förälskad att de vill gifta sig direkt. Något som Elsa inte alls accepterar. Hon blir så arg att hennes krafter att sprida snö och kyla ger sig tillkänna. Det sprider sig och hela landet drabbas av is och kyla. Elsa flyr. Anna beger sig efter henne för. Hur ska det gå?

Redo för ridån att gå upp

Det sceniska

Det är svårt att beskriva scenografin. Den måste ses med egna ögon. Helt otrolig och många fantastiska scener skapade både på traditionellt och digitalt. Svårt att önska sig något mer. Kändes välgjort, snyggt och framförallt inte överdrivet.

UB UB UB UB UB UB

Framträdande och sång

En och annan sång var känd för mig sedan tidigare i och med filmen, som jag förvisso inte sett. Men det var en generellt hög nivå på både sång, framträdande och dans. En klassisk musikal skapad av Disney. Kanske är det just det som gör att mina krav är högt ställda, för jag tyckte någon av sångerna kunde framförts lite bättre.

UB UB UB UB UB UB

Redo för andra akten

Avslutande omdöme

Det är en väldigt bra musikal som bjuder på skratt och tårar. Många känslor i omlopp men det slutade lyckligt.

Jag var på matineföreställningen så medelåldern var låg. Många prinsessor i publiken. Den lilla nackdelen med den låga medelåldern var att det var rätt snurrigt i teaterlokalen. Men det är bra att nya generationer lär sig njuta av musikaler.

En musikal som är klart sevärd oavsett ålder. Den bjuder på mycket och många känslor. En musikal som är klart värd att uppleva.

UB UB UB UB UB UB

Hela ensemblen och den fantastiska dekoren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s