Världen kommer till Trelleborg

För varje år som går känns det som att Trelleborg Open växer på ett eller annat sätt. Trelleborg Open är en stor internationell tävling i den olympiska sporten taekwondo. Jag vågar hävda att tack vare Trelleborg Open så är Trelleborg taekwondons huvudstad i Sverige.

På ett sätt är det så klart imponerande när en stad eller en region lyckas få värdskapet för ett stort evenemang. Det blir en kraftsamling och alla är på tårna. Stort medialt fokus och många arrangemang kopplade till detta.

Trelleborg Open är inte ett engångsarrangemang. Under många år har tävlingen arrangerats. Första helgen i februari står Trelleborg värd för arrangemanget och för varje år har fler aktiva sökt sig hit. Har hört uppgifter på att de första åren var det knappt ett femtiotal aktiva som sökte sig till Trelleborg för att delta. Det var då en rätt så lokal tävling. Idag är det en internationellt erkänd stortävling, där landslagsspelare står i kö för att få komma. Vi kommer få besök av OS-medaljörer från London 2012. Resan till OS i Rio 2016 har börjat och med allt säkerhet kommer medaljörer i det OS vara i Trelleborg och tävla. Vad jag hört kommer även de svenska OS-medaljhoppen att vara i Trelleborg att tävla. Vem vet – kanske ser vi en av Sveriges nästa OS-medaljör i Trelleborg i år?

Trelleborg Open är en tävling som sträcker sig långt utanför Trelleborgs gränser. Med 1 300 tävlande och cirka 500 coacher så förstår nog alla att hotellrummen i Trelleborg inte riktigt räcker. 😉 Vi får besökare från 46 olika länder och en hel del landslag. Dessutom internationellt erkända och meriterade domare, cirka 60 stycken, som är vana att döma vid Olympiska spelen, Världsmästerskap, Europamästerskap är med och dömer.

Jag är själv både glad och stolt över att Trelleborg har förmågan att hålla i värdskapet för en tävling av denna rang. Har haft  förmånen att följa en del internationella taekwondotävlingar. Kan erkänna att OS i London är svårslagen som upplevelse, men som organisation och upplevelsemässigt ligger Trelleborg Open i världsklass.

Inget av detta hade varit möjligt utan det fantastiska engagemanget som Chakir och Eva Chelbat har för Trelleborg Open. Ett stort varmt TACK till dem båda och alla de andra 120 frivilliga som ställer upp och gör Trelleborg Open till en stor succé.

Gör som världseliten i taekwondo – kom till Trelleborg den 8-9 februari!

Betänk – jag är ingen sportnörd, men jag har lärt mig att älska taekwondo.

 

Vill du läsa mer om taekwondo kan du göra det på Svenska Taekwondoförbundets hemsida http://iof3.idrottonline.se/SvenskaTaekwondoforbundet/Taekwondo/VadarTaekwondo/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s