Priscilla – kanske en ökendrottning

Jag vill nog påstå att jag försöker gå på musikal, eller vilken annan föreställning som helst, utan förutfattade meningar. Inte riktigt den typen av person som väljer något utifrån rekommendationer eller recensioner. Inte en massa förinformation eller förarbete. Jag väljer något som lockar mig och besöker teatern med öppet sinne. Öron och ögon är öppna. Redo att ta emot alla intryck som ges.

Fredagen den 17 januari besökte jag Göta Lejon för att se Priscilla the Queen of the desert . Stolt talar affischer och annan reklam om att Pernilla Wahlgren, Björn Kjellman och Mikael Tornving tillhör ensemblen.

Välkommen till Göta Lejon

Välkommen till Göta Lejon

Knepigt nog så är det som INTE hör till uppsättningen det som jag kommer ihåg bäst. Lite teknikstrul på scen gjorde att Mikael Tornving fick hoppa in och köra smått improviserad stand-up medan scenmekanikerna kämpade på för att få ordning på det hela.

Lokalen börjar fyllas

Lokalen börjar fyllas

 

Det sceniska.

Ja, det är klart att även jag blir imponerad över alla de dräkter som fladdrar förbi på scen. Läste i programbladet att det totalt sett är 500 olika kostymer. Vissa lite mer stillsamma än andra. Dekoren var kul. Även om det blev lite strul, så påverkar det inte mitt omdöme. Kul med sångerskor som hängde i luften och sjöng. Det fanns helt klart en del avancerade inslag, inget överpråligt men ändå trevligt. Klart läckert att jag som besökare får möta musikalens tema redan i foajén, med discokulor i entrén. De som ville kunde också bli fotograferade som en av kvällens stjärnor i en rätt enkel ”stoppa in huvudet i ett hål”-pappfigur.

Musikalens tema fanns redan synlig i teaterns foajé

Musikalens tema fanns redan synlig i teaterns foajé

Betyg:  UB  UB  UB  UB  UB  UB

 

Framträdandet och sångerna.

Det är en show med högt tempo och många sånger. Alltid lika spännande och kanske vanskligt att höra kända låtar översatta från engelska till svenska. Det ger så klart en hög igenkänningsfaktor men samtidigt blir det svårt att ta med sig sången ut och nynna vidare på den och just tänka på musikalen. Duktiga sångare och dansare totalt sett. Men, det tände inte till för mig. Trevligt men inte engagerande. Inte någon gång som jag kände eller hoppades på att de skulle sälja en CD på vägen ut och att jag ville köpa. Det var en upplevelse på plats, men ändå inget att ta med sig hem.

Betyg: UB  UB  UB  UB  UB  UB 

 

Sammanfattande omdöme

Var det en bra musikal? Ja, det är det.

Ångar jag att jag gick dit? Nej, inte alls.

Men hur jag än vänder och vrider på det, så är det inte en musikal som stannar kvar i hjärtat. Den berörde mig inte. Bra och trevlig underhållning. Helt klart värd att se, men för min del så räcker det med att jag sett den en gång. Den väcker inte något begär i kroppen om att vilja se den igen.

Den duktiga ensemblen tackar för sig

Den duktiga ensemblen tackar för sig

Betyg: UB  UB  UB  UB  UB  UB 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s