Vi har viljan att vinna!

Moderaterna i Trelleborg har haft en fantastiskt bra utveckling de senaste valen när det gäller att få stöd från väljarna. I valet 2002 fick vi åtta mandat av kommunfullmäktiges totalt 51. Nästkommande val, 2006, lyckades vi få stöd som gav tio mandat. I senaste valet, 2010, nådde vi rekordnivån på 16 mandat. Ett rekord som vi givetvis ska överträffa i höstens val – minst 20 mandat!

Finns det en hemlighet bakom detta? Är det bara lyckosamma omständigheter som gjort att vi ökat i stöd från väljarna? Ett svar finns inte, utan vi måste inse att det är många delar som har lett fram till denna förändring. En viktig del är att vi är nu ett gäng som är glada, trevliga och har kul tillsammans. Vi strävar alla mot samma mål och är tydliga i vårt budskap. Varje beslut vi fattar strävar efter att göra morgondagen lite bättre än gårdagen. Varje beslut har fokus på vad som är bäst för invånarna i Trelleborgs kommun.

Vi har engagerade förtroendevalda som vågar vara ute i verkligheten och lyssnar till vad som är problemen i vardagen. Vi skapar visioner för framtiden samtidigt som vi ser till att förverkliga det vi lovar. Nog för att det ständigt lyfts fram att ingen vinner val på det som gjorts, så tror jag det är en självklarhet att det ändå påverkar. Det är klart att väljarna ser vilka det är som har haft visionerna för Framtidens Trelleborg och vilka som har levererat.

Just nu pågår arbetet med att ta fram valprogrammet inför höstens val till kommunfullmäktige. I detta nummer presenteras vilka personer som är beredda att företräda Moderaterna i kommunfullmäktige. En valsedel som vi kommer fastställa vid ett medlemsmöte den 4 mars.

Moderaterna i Trelleborg kommer gå till val med en valsedel med en god blandning av bra kandidater. På listan finns både erfarna och nybörjare. Vi har män och kvinnor. Unga och äldre. De som bor inne i staden och ute på landsbygden. Vi har alla ett stort engagemang och brinner för att skapa ett ännu bättre Trelleborg i framtiden.

Moderaterna i Trelleborg är ett öppet och välkomnande parti. Alla som vill vara med kan vara med och bidra på sitt sätt för att utveckla vår politik. Interna diskussioner med högt i taket. Samtal med väljare och kommunens invånare i olika situationer, för vi är öppna och tillgängliga för träffar.
Den som vill ha roligt ska gå med i Moderaterna. Den som vill vara med och påverka framtiden och bidra till en ännu bättre kommun, är välkommen till oss.

Alla som vill vara med får vara med.
Alla behövs och kan vara med och bidra på sitt sätt.
Alla behövs för att valet i höst ska vinnas!

Denna text publicerades som ledare i Blå Trelleborg, nummer 1 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s