Moderaterna arbetar både för jämställdhet och valfrihet

Per Klarberg gör det väldigt enkelt för sig i sin argumentation mot Trelleborgs kommuns jämställdhetspremie. Speciellt när han väljer att citera Moderaternas hemsida. Hade han gått vidare under rubriken ”Jämställdhet” hade han där kunnat hitta följande stycke:

”Hur arbetsmarknaden fungerar är viktigt för jämställdheten. Fortfarande tjänar kvinnor mindre än män, tar större ansvar för hushållsar­betet och har mindre egna sparade pengar. Män tar ut mindre föräldraledighet och är hemma för vård av sjukt barn i mindre utsträckning än kvinnor. Det påverkar karriären och löneutvecklingen. Löneskillnader, glastak och en könssegregerad arbetsmarknad håller tillbaka duktiga människor som har mer att ge i vårt samhälle.”

Dessutom försöker Per Klarberg lura läsarna att tro att genom förslaget på jämställdhetspremie ska kommunen styra över trelleborgarna. Först och främst gäller jämställdhetspremien endast kommunens anställda. För det andra så står det fortfarande föräldrarna fritt att fördela föräldraledigheten. Väljer paret att fördela föräldraledigheten på ett jämställt sätt kommer Trelleborgs kommun, som arbetsgivare, att premiera paret. Det är ett sätt för oss att arbeta både med arbetslinjen och jämställdhet. Båda tingen är viktiga för oss inom Moderaterna.

Detta inlägg publicerades 2014-02-13 som svar på denna insändare http://www.trelleborgsallehanda.se/opinion/debatt/article2085187/rdquoEn-kommun-ska-inte-bestamma-over-invanarnas-privatlivrdquo.html av Per Klarberg (SD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s