Kul tur med kultur på hjul

För tredje gången har jag åkt med bokbussen på en ordinarie tur runt i kommunen. Denna gång blev det en tur österut till Smyge-Simremarken-Lilla Beddinge-Beddingestrand-Smyge.

20140425-120104.jpg

Glädjande är att det nästan första som besökarna uttalar när de ser att jag är i bussen är hur nöjda de är med verksamheten. Jag får också påtala att anledningarna till att jag åker med är för att jag vill lära mig om verksamheten och vara tillgänglig för samtal med låntagarna tillika medborgarna.

Besöken på varje stopp är rätt intentiva. De som kommer har en rejäl bunt med böcker som de lämnar åter. De hämtar beställda böcker. Beställer nya böcker. Givetvis tittar man på de välfyllda bokhyllorna efter böcker också. Frågar bibliotikarie Karin om råd om vilken bok de ska välja. Det märks att många av låntagarna är vana besökare. Karin har god koll på besökarnas smak och kommer med uppskattade rekommendationer. Chaufför Lennart gör mer än bara kör bokbussen. Han tar hand om de inlämnade böckerna, håller ordning och är lite allmänt behjälplig.

När jag är med får jag en känsla att bokbussen inte bara är en bokutlåningsverksamhet. Det är en viss social verksamhet. Dels samtalen mellan besökarna, dels med Karin och Lennart. För mig är det också en bra möjlighet att som kommunalråd få ta del av våra olika verksamheter. Möjligheten att vara tillgänglig för spontana samtal när bokbussen kommer till byn är också otroligt viktiga.

Bokbussen är en verksamhet som hjälper till att hela kommunen är levande. En rullande kulturell gärning för hela kommunen med stort hjärta och ett glatt leende.

På tisdag, den 29 april,  är det dags igen. Då följer jag med turen som går Fjärdingslöv-Västra Virestad-Bösarp-Simlinge-Södra Åby-Smygehamn-Modeshög.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s