Vår viktigaste valrörelse någonsin

Vår viktigaste valrörelse någonsin
Jag vet inte hur många gånger under Moderaternas dag i Almedalen som jag fick höra att i princip redan var kört för oss. Inte på grund av opinionsläget utan för att det i princip är fullkomligt omöjligt att vinna val en tredje gång. Någon form av logik säger då att det inte ens är lönt att vi ställer upp i valet i september. Fredrik Reinfeldt var tydlig med att han inte trodde på att vi inte kommer vinna. Jag är helt övertygad om att vi kommer vinna. I Trelleborg kommer Moderaterna gå kraftigt framåt och för första gången få flest antal mandat i kommunfullmäktige. Vi kommer få fler än 20 mandat och få möjlighet att styra Trelleborg i fyra år till.

 

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) svarar på frågor under Almedalen

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) svarar på frågor under Almedalen

FAST, inget sker av sig själv. Det är ju inte så att vi kan sitta lugnt och tro att rösterna bara kommer falla över oss likt manna från himmeln. Vi måste alla hjälpa till. Alla kan på eller annat sätt bidra till vår valseger. Alla kan på sitt sätt bedriva sin valrörelse. Vi är engagerade, intressanta och relevanta i vårt budskap. Vi har en kärlek till Trelleborg och Söderslätt. Vi har idéerna. Vi har satt oss i förarsätet, kursen är utlagd och händerna är på ratten. Vi är redan i rullning, redo att trycka på gaspedalen.

 
Trelleborgs kommun är kanske i den mest kritiska fasen av sitt utvecklings- och förändringsarbete nu. Tydliga mål och uthållighet är viktiga delar i ett förändringsarbete. Det är nu det är viktigare än någonsin att hålla fast vid målen och fortsätta resan framåt. Givetvis handlar det inte om att utan reflektion fortsätta färden framåt, men drastiska målförändringar vore olyckligt. Kanske till och med katastrofala. Det Trelleborgs kommun behöver är fyra år till med oss i spetsen. Det bästa vore så klart om det blir ett tydligt majoritetsstyre, under moderat ledning de kommande fyra åren.

 
Mycket har vi gjort. Mycket vill vi göra. Mycket är på gång, men risken är stor att utvecklingen stannar upp. Detta säger jag baserat på de snart åtta år som vi haft möjlighet att utveckla Trelleborgs kommun. Det är knappast från oppositionen som de stora visionerna kommer. Vi tar vårt ansvar och formar en politik för framtidens Trelleborg. De kommer med smärre textjusteringar eller deltar inte i besluten. Vill man utveckla en kommun så går det inte att göra genom att se i backspegeln eller ha backen inlagd. Det gäller att ha fullt fokus framåt, men ändå slänga ett öga lite då och då i backspegel.

 
Vi är på gång. Vi är laddade. Vi är tända. Vi är redo att möta framtidens utmaningar. Alla behövs för att skapa förutsättningarna i höstens val. Vi kan inte missa en chans att påvisa allt som hänt under våra år vid makten. Köer till äldreboende och LSS-boenden som byggts bort. Nysatsningar på skolorna runt om i kommunen. Vägar som byggts, allt från motorvägar till cykelvägar. Företag och andra arbetsplatser som etablerats sig här och en ständig befolkningsökning.

 
Visionerna för framtidens Trelleborg har vi skapat. Nu är det vi som ska se till att göra visionerna till verklighet. Vi har förmåga att göra det. Nu ska vi gå ut och se till att få förtroendet för att göra det

4 reaktioner på ”Vår viktigaste valrörelse någonsin

  1. När man följer debatter, så behöver Moderaterna stå på sig mer! Säga allt bra dom gjort underhandlat perioden……

    • Sant. Förvisso sägs det att val inte vinns på det man gjort, utan vad man vill göra. Samtidigt är det ändå viktigt att påminna om alla förbättringar som gjorts.

      • Ja! Det jag vill se mer av är att Moderaterna verkligen klargör och förtydligar sitt arbete som varit. Med siffror och med ett språk så vanliga väljare förstår vilket arbete som legat bakom alla viktiga beslut som tagits genom detta mandatperiod. Många negativa väljare, väljer att se allt negativt om dom är allians motståndare! Det gäller att få dessa att välja Alliansen politik och det är bråttom. Ska moderaterna med alliansen vinna valet igen måste dom visa det dom är bra på och vad man lyckats med pga moderaternas förda politik hitintills.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s