Jag höll på att missa EM

Jag höll på att missa EM i Trelleborg

 

Jag tror och hoppas att de flesta som känner mig också har koll på mitt stora sportintresse. Fast, om du känner mig inser du att intresse kan det knappast kallas. Somnade till exempel innan VM i fotboll var avgjort i förra veckan. Skyller lite på att matchen inte var spännande och att jag hade varit ute och gått mycket i Bukarest.  😉

Däremot vill jag påstå att det inte finns en tävling i Trelleborgs kommun som äger rum av större dignitet som jag missar. Ja, under förutsättning att jag får reda på att den äger rum. Höll på att missa att Trelleborg stod som värd för EM i EP Buggy med Trelleborgs Motorklubb som arrangör.

Små bilar som flyger fram är svåra att fånga på bild.

Små bilar som flyger fram är svåra att fånga på bild.

Nästsista dagen fick jag däremot ett samtal och information om att det ägde rum. Solen gassade ute och jag gick till Söderslättshallen. Glad att jag ringdes in och att jag gick dit. Verkligen intressant att få göra ett besök.

En dryg vecka hade Trelleborg besök av tävlande och deras team från tjugotalet länder, ungefär 150 startande.  Eftersom det var ett Europeiskt Mästerskap, så var det de bästa från respektive land som var här. Vissa är till och med heltidsproffs. Mycket står på spel, inte bara för den som tävlar utan även lagen bakom. Fick höra att förutom de tävlande hade stallen förstärkts med tekniska experter från Japan och USA. Det gäller ju att se till att rätt bil vinner. Det ger bra effekter på försäljningen och den som vinner får helt klart förbättrade sponsringsmöjligheter.

De 20 ländernas flaggor hänger vacker på rad i Söderslättshallen.

De 20 ländernas flaggor hänger vacker på rad i Söderslättshallen.

För egen del blev jag besviken över att jag inte informerats om detta tidigare. Jag ser det som mycket viktigt att Trelleborg får olika typer av evenemang. Vi har bra förutsättningen för att leverera bra evenemang. Trelleborg Open är ett exempel på en internationell årlig tävling som äger rum i vår stad. Bra för näringslivet i Trelleborg.  Storleken på staden är fullt tillräcklig för att kunna ge bra service. I vår organisation har vi många bra personer som ser till att evenemangen blir bra. Goda förbindelser till två flygplatser. Få arrangörsstäder kan erbjuda två flygplatser och en hamn inom en timme från arrangörsstaden. Ett guldläge vi kan utnyttja mer. En sak är dock på minussidan. Hotellkapaciteten i Trelleborg är allt annat än tillfredsställande. Alldeles för få rum finns att tillgå. Tursamt är i alla fall att ett av hotellen ingår i världens största hotellkedja, Best Western.

Om vintern ishockeyrink, om sommaren reparationsverkstad under EM.

Om vintern ishockeyrink, om sommaren reparationsverkstad under EM.

Vår egen organisation kan så klart bli ännu bättre på att ha en god service och vara välkomnande när olika typer av konferenser och evenemang äger rum i Trelleborg. Ett tydligare fokus på ett gott värdskap. Vi har mycket att erbjuda. Trelleborg har förutsättningarna att bli en ännu bättre värdstad för olika världsevenemang.

Bra flexibla lokaler är en förutsättning för att kunna hantera värdskapet. Söderslättshallen ger många möjligheter.  Is om vintern, tävlingsbana om sommaren.  Fantasin sätter gränserna.

Bra flexibla lokaler är en förutsättning för att kunna hantera värdskapet. Söderslättshallen ger många möjligheter.
Is om vintern, tävlingsbana om sommaren.
Fantasin sätter gränserna.

Tydligen uppskattades Trelleborgs Motorklubbs arrangörskap så mycket att förfrågning kom om man kan tänka sig att stå som värd 2017 för VM.  Ett världsmästerskap med drygt 80-talet deltagande länder. Spännande!

Jag önskar verkligen att Trelleborg får möjlighet att stå värd för detta och flera andra arrangemang. Håller tummarna och lovar att göra vad jag kan för att vårt värdskap blir ännu bättre. Vi har verkligen förutsättningarna att ge arrangemang som är lite bättre. Varför inte lite vikingar och annat trevligt? Vi har guldläge rent geografiskt och bra förutsättningar att leverera minnesvärda evenemang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s