En lugn seglats avslutas med bröllop på #sedov

En lugn seglats avslutad med bröllop på STS SEDOV

En sån underbar dag till havs. Bra vindar som tog STS SEDOV på en tur runt på Östersjön i trakterna av Rügen. Trevligt att få uppleva en mer vanlig dag på skeppet. Rutiner som ska följas. Vardagligt pyssel i form av måleriarbeten, polering av mässingen, städning. Allt sånt vardagligt som måste skötas även med trainees ombord.

Lunchen som det bjöds på idag var en klar potatissoppa till förrätt. Huvudrätten var en kalopsliknande kötträtt med pressad potatis. Rustikt och enkelt. Till detta drack vi apelsinsaft.

Efter lunch fortsatte de dagliga bestyren. De som så önskade och var rätt klädda fick möjligheten att klättra upp i masten. Tyvärr hade mina skor inte tillåten räffling, så jag fick hålla mig på däck.

Väl utanför Sassnitz ankrar STS SEDOV upp för att ta emot ett bröllopssällskap.

Innan de kom var det tid för te. Till teet fick vi 15 kex VAR och två kiwi. Vi var inte många som åt upp alla kex, även om de var goda.

Bröllopsgästerna anländer. Ett drygt åttiotal gäster ska ta sig uppför repstegen från en liten turbåt. Klättring i finkläder, klänningar och höga skor. Det var nog en väldig bra idé som plan, men genomförandet var något mer problematiskt. Nåväl. Gäst för gäst kunde komma ombord och en representant för kapten genomförde vigseln eller vad det nu ska kallas.

IMG_3006.JPG

IMG_3003.JPG

IMG_3001.JPG

IMG_2997.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s