Trelleborg – en kommun med öppenhet och kärlek

Pressmeddelande

Trelleborg – en kommun med öppenhet och kärlek

 

Idag, den 13 april, lämnar Folkpartiet och Moderaterna i Trelleborg, De borgerliga i Trelleborg, in sin första gemensamma motion till kommunfullmäktige i Trelleborg.

Det är Ulf Bingsgård, ordförande för Moderaterna i Trelleborg tillika oppositionsråd och Henrik Silfverstolpe, gruppledare tillika ordförande för Folkpartiet i Trelleborg, som undertecknar denna, den första partigemensamma, motionen i modern tid i Trelleborgspolitiken.

 

”- Motionen tar fokus på en viktig fråga, allas rätt att känna sig välkomna och hemma i Trelleborg. Vi har antagit en värdegrund och en varumärkesplattform med ord som öppenhet och kärlek. Det är då viktigt att visa att det inte bara är ord utan något som är på riktigt” säger Ulf Bingsgård i en kommentar.

 

Motion

Trelleborg – en kommun med öppenhet och kärlek

 

Öppenhet, Respekt, Ansvar – Trelleborgs kommuns värdegrund.

Trygghet, Nyfikenhet, Kärlek – Trelleborgs kommuns varumärkesplattforms kärnvärde

 

Via Trelleborgs Allehanda och andra medier har det vid olika tillfällen lyfts fram hur personer som är ”lite annorlunda” känt sig allt annat än trygga hemma i Trelleborg. Senast i raden av reportage kan denna berättelse av David

http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/jag-fick-hora-kommentarer-dagligen

och denna av Rasmus

http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/rasmus-vill-bli-forebilden-han-sjalv-inte-hade

läsas. Tyvärr inte de första berättelserna i sitt slag, men vi måste börja agera för att de ska bli de sista.

En kommun som antagit så vackra ord för sig måste också leva upp till dem. Någon snabb lösning eller enskild temadag tror jag inte är lösningen. Innan Prideflaggan hissas på Rådhuset i Trelleborg behöver vi ta en ordentlig diskussion kring

HBTQ-frågor i Trelleborgs kommun. Inledningsvis behöver vi så klart kartlägga vad som görs och vilka organisationer vi är medlemmar i som kan vara till stöd i detta arbete. Därefter kan det vara naturligt med olika typer av aktiviteter och policybeslut.

Det är vårt ansvar och vår skyldighet att göra Trelleborgs kommun till en kommun som står för trygghet, nyfikenhet och kärlek på en grund av öppenhet, respekt och ansvar.

Med anledning av detta yrkar vi:

– Att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att tillsätta en parlamentarisk beredning som får i uppdrag att kartlägga vad Trelleborgs kommun gör idag och vad som kan göras framöver för att bli en kommun för öppenhet och kärlek utifrån det ovan skrivna.

 

De borgerliga i Trelleborg - Folkpartiet och Moderaterna i samarbete för Trelleborgs bästa.

De borgerliga i Trelleborg – Folkpartiet och Moderaterna –  i samarbete för Trelleborgs bästa.

 

En reaktion på ”Trelleborg – en kommun med öppenhet och kärlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s