Full fart in i september – vecka 35

Full fart in i september – vecka 35

 

Även om veckan som nu läggs till handlingarna inte startade som den var tänkt, så blev avslutningen så mycket bättre. Blev så oinspirerad av ett inspirationsinternat med Allians för Skåne att jag fick köra hem för att finna kraft någonstans. Kraften återvände och måndagseftermiddagen inleddes med en vigsel. Efter det körde vi SnabbEGO på Rotary. Ett av mina påhitt för att på nytt skapa kontakt och kunskap kring våra medlemmar. Tror det både blev bra och uppskattat. Jag hade kul och jag tror att de båda utfrågade medlemmarna, YlvaKristina Ekelund och Bert Westerberg, uppskattade samtalet.

Tisdagen handlade mest om nyanställning. Vem som ska bli ny förvaltningschef på Serviceförvaltningen? Den frågan hoppas jag får svar senast vid kommunstyrelsens möte i oktober. Efter detta var det tid för en vigsel och sen träff med utvecklingsgruppen ”Levande Trelleborg” inom Moderaterna.

Kommunstyrelsens arbetsutskott körde heldag inklusive studiebesök vid Tullstorpsån. Tyvärr hann jag inte med besöket vid biogasanläggningen eftersom jag behövde vara i Trelleborg för att ta emot besöket från Guangdongprovinsen. Efter denna träff var det tid för mig att göra debut i styrelsen för Synskadades förening i Trelleborg med omnejd. Kul att få vidga sitt engagemang och lära sig nya saker i ett trevlig engagerat gäng.

Ett av ”höstens” många uppstartsmöten var träffen med styrelsen för Moderaterna i Trelleborg på torsdagen. Bra möte och vi var fulltaliga, med av årsmötet valda ledamöter och företrädare för MQ, MUF och Moderata Seniorer. Första gången på länge. Energigivande!

Styrelsen fulltalig

Styrelsen fulltalig,

Ulf, Marianne, Jonas, Håkan, Linda, Göran, Ina, Ib och Mikael

 

 

En annan form av energi kom under fredagen när Bergkvara Buss invigde sin bussdepå i Trelleborg. En modern och klimatsmart anläggning som nu är klar. Känns skönt att se att en etablering som påbörjades under min tid nu är klar och redo att tas i drift.

Palmfestivalen – denna traditionella festlighet i Trelleborg. För mig innebär denna helg två saker – dela ut vatten och nattvandra.  Jag delade ut vatten under första kvällspasset (20-22.30) på fredagen och under både första och andra  kvällspasset på lördagen, ca 19,30-01,15. Efter första vattenpasset på fredagen var det tid att nattvandra. Lika roligt och intressant varje år att gå med och få lite koll på staden om natten. Lika imponerad varje gång över alla som är beredda att ställa upp ideellt för att ge andra en festlig upplevelse. Det är kraften i det ideella, i civilsamhället, i Trelleborg. Love it!

 

Veckan som kommer bjuder på

 

Måndagen den 29 augusti

Presidiemöte i Demokratiberedningen, Region Skåne  – Malmö

Rotary

 

Tisdagen den 30 augusti

Styrelsemöte Trelleborgs Hamn AB

Möte mellan kommunstyrelsens arbetsutskott och socialnämndens arbetsutskott kring nämndens dåliga ekonomi

 

Onsdagen den 31 augusti

Möte kring den regionala utvecklingsplanen

 

Torsdagen den 1 september

Näringslivsfrukosten #trelle0745

Invigningen av Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg

Styrelsemöte i Samordningsförbundet Trelleborg

Uppstartsmöte för Venture Cup 2.0 – Lund

 

Fredagen den 2 september

Tremånaderskollen efter ögonoperationen

Söderslätts Countryfestival

Årets företagare i Skåne och Blekinge – Malmö

 

Lördagen den 3 september

Söderslätts Countryfestival

Hamnens dag med bland annat sjöräddning av mig

Vigsel

Nordenpremiär av musikalen Kinky Boots på Malmö Opera

 

Söndagen den 4 september

Öppet hus på Rättspsykiatriskt centrum  i Trelleborg

 

En stor arbetsplats slår upp portarna i Trelleborg. Välkommen!

En stor arbetsplats slår upp portarna i Trelleborg. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s