Klimat och skatter när delegationen från Guangdong besökte Trelleborg

Klimat och skatter när delegationen från Guangdong besökte Trelleborg

 

En delegation från Guangdong besökte Trelleborg i syfte att lära sig mer om hur man kan arbeta kring klimat- och miljöfrågor. Inledningen blev lite annorlunda då delegationen fick ursäkta sin lediga klädsel. Detta på grund av att bagaget fastnat i Stockholm och de var fritidsklädda.

Delegationen bestod av tre företrädare för Guangdong-provinsen och tre företrädare för städer i provinsen. Provinsen har en 4 300 kilometer lång kuststräcka, en totalt yta på 179 211 kvadratkilometer och en ungefärlig folkmängd på 110 miljoner invånare. Provinsen står för ungefär 20 procent av landets totala BNP.   Region Skåne och Guangdong-provinsen är vänprovinser.  De tre städerna som var representerade i delegationen var Dongguan, Huizhou och Zhongshan. Städernas befolkning var på 11 miljoner, 5 miljoner respektive 3 miljoner invånare.

Delegationen var under ledning av Chen Guangrong, Secretary of Party Committee/Deputy Director-General, Department of Environmental Protection of Guangdong Province. Med i delegationen från provinsen var också Liu Qihan, Division Chief , Department of Environmental Protection of Guangdong Province och Zhang Yongbo, Dean’s assistant, Guangdong Provincial Academy of Environmental Science. Från städerna kom Huang Shuixiang, Secretary of Party Committee/Director General, Environmental Protection Bureau of Huizhou City, Fang Canfen, Director-General, Environmental Protection Bureau of Dongguan City och Guo Weihua, Director-General, Environmental Protection Bureau of Zhongshan City.

 

Delegationen från Guangdongprovinsen

Delegationen från Guangdongprovinsen

 

De fick en inledande presentation kring Trelleborgs kommun, vår historia och våra framtidsutmaningar. De var intresserade av att utveckla samarbetet kring vårt klimat- och miljöarbete framöver. De kände behov av att få mer kunskap och inspiration.

Det blev en del diskussioner kring skattesystemet också. Hur vi betalar kommunal- och regionalskatt men ingen direkt statlig skatt. Fick även förklara systemet med arbetsgivaravgifter och hur allt hänger samman.

Tackgåvan från Guangdongdelegationen

Tackgåvan från Guangdongdelegationen

En reaktion på ”Klimat och skatter när delegationen från Guangdong besökte Trelleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s