I full gång i vecka 34

I full gång i vecka 34

Helt plötsligt har semestertiderna och ledigheten tagit slut, snart är också augusti slut. Veckan som gick blev en mjukstart men med många trevliga inslag. Veckan började med att en delegation av forskare från Kaliningrad kom på besök. De var intresserade av Trelleborgs kommuns arbete kring biogas och våtmarker. Fick möjlighet att hälsa dem välkomna till Trelleborgs kommun över en lunch på Smygehavs bad, i ytterst tacksamt soligt välkomnande väder. Roligt att få kunna visa upp delar av vårt långsiktiga hållbarhetsarbete. 

Måndagen fortsatte med ett spännande studiebesök på Sodalicious, ett nystartat bryggeri i Trelleborg som producerar ekologisk läsk. Ett företag som tidigare haft sin tillverkning i Tyskland men nu är den förlagd till Trelleborg. Många nyinvesteringar och jag hoppas det går bra. Kanske kan vi hitta på en lokal läsk också och inte bara de ”vanliga” smakerna. Ska bli spännande att följa utvecklingen. 

Inför valet 2018 har Skånemoderaterna tillsatt ett antal arbetsgrupper som ska utveckla politiken inför Val 2018. Jag ingår i arbetsgruppen kring Landsbygd och vi hade möte i tisdags. Stort fokus på mötet lades att planera den workshop jag kommer hålla i om ett par veckor. 

Ett riktigt roligt möte var jag på under torsdagskvällen. Då höll MUF Trelleborg sitt årsmötet och finns därmed på nytt i Trelleborg. Roligt att se så många unga trelleborgare som är sugna att vara med och utveckla Trelleborg och engagera sig politiskt. 

Min far fyllde 75 år och vi firade honom ordentligt i fredags. En ”frukost” i Köge, kaffe i Rödvig och en fantastiskt middag på hotell i Sorö. På väg hem under lördagen kunde vi besöka medeltidsmarknaden i Ringsted och på Hallongården i Bodarp köptes en rejäl omgång hallon för en trevlig eftermiddagsfika hemma. 

Söndagen  viktes åt Allians för Skånes inspirationsinternat i Ängelholm.
Vecka 34 bjuder på

Måndagen den 22 augusti

Vigsel

Rotary med nya programpunkten SnabbEGO
Tisdagen den 23 augusti

Anställningsintervjuer av ny förvaltningschef för Serviceförvaltningen

Vigsel

Arbetsgruppen ”Levande Trelleborg” träffas
Onsdagen den 24 augusti

Kommunstyrelsens arbetsutskott träffas på Jordberga

Besök från Kina, med representanter från Guangdong-provinsen med fokus på miljö och klimat

Styrelsemöte med Synskadades förening i Trelleborg 
Torsdagen den 25 augusti

Styrelsemöte med Moderaterna i Trelleborg 
Fredagen den 26 augusti

Invigning av Bergkvara bussdepå i Trelleborg

Dela ut Varannan Vatten under Palmfestivalen
Lördagen den 27 augusti 

Dela ut Varannan Vatten under Palmfestivalen 

Styrelsen för nybildade MUF Trelleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s