Valvind blev orosstorm 

Valvind blev orosstorm 
Stängningen av nattakuten i Trelleborg mellan 22 och 08 var en stor lokal fråga i valrörelsen förra året. Troligen avgjorde den till och med valet. Mest högljudda var Socialdemokraterna, som krävde dygnetruntöppet.
”Vi socialdemokrater har hela tiden varit mycket kritiska till stängningen av akutmottagningen nattetid. Vinner vi valet kommer vi att öppna akutintaget för ambulanser dygnet runt igen”, skrev regionstyrelsens nuvarande ordförande Henrik Fritzon (S) i Trelleborgs Allehanda dagen före valet i höstas.

Efter valet minskade det nya S- och MP-styret i Region Skåne öppettiden med två timmar, till kl 20.

Därför är det inte konstigt att cirka 400 personer i söndags (7/6) demonstrerade för att rädda Trelleborgs lasarett genom att bilda en mänsklig kedja. Ord och handling har visat sig inte vara förenliga med ett S-styre. Förtroendet har körts i botten.

Mer förvånande är att Socialdemokraterna deltog. Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) bildade mänsklig kedja för att skydda lasarettet mot regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S).

Att det finns en oro i Trelleborg är uppenbart. Lika uppenbart är det att S-retoriken i valrörelsen gav dem vind i ryggen, hur sant eller osant de än argumenterade.

Men den som sår vind får skörda storm.

Ulf Bingsgård (M)

oppositionsråd i Trelleborg
Denna debattartikel infördes i Trelleborgs Allehanda 2015-06-16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s