Besök från Dengta i Liaoningprovinsen

Besök från Dengta i Liaoningprovinsen
Igår hade jag glädjen att få hälsa en delegation från staden Dengta i Liaoningprovinsen välkommen till Trelleborg. Dengta är en stad med drygt 500 000 invånare i nordöstra Kina. Delegationen bestod av vice borgmästare Wang Fuyuan, Yang Weixing från TongErPu China Merchants New Town Management Committee och Han Guohui från Dengta City Forestry Bureau.

Det hela började lite panikartat eftersom de kom en dryg timme för tidigt. Den timme som jag planerat använda till att koka kaffe och te, ställa iordning Rådhuset och fixa presentationen. Men, ingen fara. Jag fixade det hela och vi körde igång en halvtimme senare.

Jag fick köra presentationen på engelska eftersom tolken inte pratade svenska. Egentligen var det rätt bra, för det visade sig att de pratade lite och förstod engelska. Presentationen jag gjorde handlade så klart om Trelleborgs kommun. Om vår egen kommun, vår organisation och ekonomi, lite om företag som finns här med koppling till Kina samt våra framtidsplaner. Det efterföljande samtalet gav en del följdfrågor och information om Dengta också. Bland annat är de också en stad med stort jordbruk. De signalerade ett intresse kring samarbete på detta område. En snabblektion i svensk demokrati blev det också. Förutom att jag förklarade det parlamentariska läget i Trelleborg, både förr och nu, så fick jag frågor på hur landet styrdes. Jag komplicerade inte det hela med att prata Decemberöverenskommelsen utan nöjde mig med att berätta om minoritetsregering, stödpartier, opposition- och blockpolitik. Vem som samarbetar med vem och varför och varför vissa inte samarbetas med. Pust!

Som alltid är det lika trevligt och givande att få hälsa besökare välkomna till Trelleborg. Jag hoppas på fortsatta kontakter som kan vara gynnsamma för båda städerna i framtiden.

En reaktion på ”Besök från Dengta i Liaoningprovinsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s