Visioner finns för Västra småbåtshamnsområdet

Idag skriver jag och Eric Samuelson, ordförande för Tekniska nämnden 2007-2014, om möjligheterna med området kring Västra småbåtshamnen. Texten publicerades i Trelleborgs Allehanda den 14 augusti. 


Visioner finns för Västra småbåtshamnsområdet​ 

Trelleborgs Allehanda redogör den 10 augusti för kostnaderna kring den långa processen kring Västra småbåtshamnen. Det har så klart varit en kostsam process och det är aldrig roligt att driva processer mot kommunens invånare. Bakgrunden till att vi under förra mandatperioden påbörjade detta var med en vision om något som skulle bli bättre. En bättre och mer attraktiv entré till Trelleborg. Ett område för rekreation och friluftsliv. Givetvis, även att långsiktigt minska kostnader, bland annat för evighetsarbetet med att muddra hamnen som nästan omedelbart fylldes igen av sand.

 

Det är därför beklämmande att läsa om Tekniska nämndens ordförande Johnny Nilssons (S) handfallenhet. I och för sig inget överraskande, för det är mer handfallenhet än handlingskraft som blivit symbolen för Kvartettens rivstart för Trelleborg.

 

Vårt budskap är klart och tydligt. Ta fram de planer som redan finns och börja arbeta efter dem. Låt oss få en attraktiv och trevlig entré till Trelleborg. Det finns förankrat i den fördjupade översiktsplanen. Vi ser möjligheter att området blir riktigt attraktivt när vi fått bort hamn- och genomfartstrafik från vägen som går förbi. Planerna finns, men finns ambitioner och handlingskraft i dagens styre? Vi säger – börja skapa ett attraktivt område enligt de förslag som finns. Visioner och möjligheter finns. Det är bara att börja jobba och det är NU!

 

Ulf Bingsgård (M)

Oppositionsråd

 

Eric Samuelson (M)

Tekniska nämndens ordförande 2007-2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s