Underbara utmaningar. Nu är det fullt upp – vecka 36

Underbara utmaningar. Nu är det fullt upp – vecka 36

Även om vädret signalerar sommar och ger sköna kvällar på balkongen så signalerar kalendern något helt annat. Nu är vi i full gång med spännande möten och utmaningar. Veckan som jag lämnar bakom mig hade en del uppstart och ett avslut med sig. Uppstart när det gäller Demokratiberedningen i Region Skåne genom presidiemöte och Beredningen för demokratifrågor på SKL. Höstens första besök från Kina avklarades också i veckan som gick. Det var en delegation från Zoucheng som besökte Trelleborg.

Avslut när jag fick vara med och avtacka och lyckönska Jonas Rosenkvist, fd kommundirektör i Trelleborg. Vi har haft ett gott samarbete under mina åtta år i Rådhuset. En klok och trevlig person som nu kommer ta sig an nya utmaningar. Jag kan inget annat göra än önska Jonas ett stort varmt LYCKA TILL och tacka för våra år tillsammans.

 

 

En av de stora händelserna i Trelleborg är Palmfestivalen. För mig har Palmfestivalen de senare åren blivit upphängt på två roliga traditioner. Den ena är att vara vattenspridare i Trelleborgs kommuns projekt Varannan vatten. Den andra är att vara ute med Nattvandrarna i Trelleborg och nattvandra på natten mellan fredag och lördag. Vattenspridningen blev i år både fredagen och lördagen på kvällen vid Festivaltältet. Det är två trevliga saker att göra. Lite olika i sina slag men ger ändå många intryck. En del kommer fram under tiden de tar sig ett glas vatten och pratar lite. Det blir en del selfies (fast det heter väl groupies) och lite kul kommentarer och inspel till den lokala politiken. Nattvandringen ger en bild av hur det kan se ut en kväll i Trelleborg. Imponeras stort av de ideella krafterna som är beredda att ställa upp för att göra Trelleborg till en lite bättre och tryggare stad. TACK till er alla!

 

Jag har, genom en personlig inbjudan, fått möjlighet att åka till en konferens i Paris med deltagare från fyra kontinenter. Det är företrädare för regeringar och städer, det är företag och andra intressanta föredragshållare som kommer vara med och prata om framtidsfrågor. Det kommer handla om klimat, digitaliseringen, framtidens välfärd, energi, ekonomi.. ja.. allt som är intressant och viktigt att diskutera. Samhällsfrågor på alla nivåer i samhället. Ser verkligen fram emot att få vara med på första konferensen av Smart Countries Cities Congress som är i Paris 1-3 september. Ett möte med höjdare från hela världen.. och lilla jag.

Veckan i övrigt bjuder på en del annat också.

 

Måndagen den 31 augusti

Besök från Kina på Bildningsförvaltningen/Söderslättsgymnasiet i Trelleborg

 

Tisdagen den 1 september

Smart Countries Cities Congress i Paris

Sammanträde mellan ministrar, borgmästare och höga företrädare för kommuner

Middag för ministrar, borgmästare och höga företrädare för kommuner

 

Onsdagen den 2 september

Smart Countries Cities Congress i Paris

 

Torsdagen den 3 september

Smart Coutries Cities Congress i Paris

 

Fredagen den 4 september

Infrastrukturgruppen i Trelleborgs hamn AB sammanträder

Möte mellan presidierna i Demokratiberedningen och KRYH, Region Skåne – Helsingborg

 

Lördagen den 5 september

Hamnens dag – Trelleborg

Vigsel

Premiär – musikalen TOP HAT – Malmö Opera

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s