Välfärdens finansiering diskuterades vid besöket från Wuhan

Välfärdens finansiering diskuterades vid besöket från Wuhan


Måndagen inleddes med ett besök från den politiska rådgivande kommittén i Wuhan. Wuhan ligger i provinsen Hubei och har drygt nio miljoner invånare.
  

Delegationen från Wuhan

Den sex personer stora delegationen var under ledning av Jiang Zhonglian, vice chairman i Wuhan Committee of People’s Politic Consultative Conference.

Efter en genomgång och presentation av Trelleborgs kommun, vår historia och framtidsutmaningar började samtalet.

De imponerades av hur ren vår stad är och undrade hur ofta vi tvättar våra fasader. Berättade om fastighetsägarens ansvar kring detta men även att en del i att våra fasader är så rena är att vi inte har så förorenad luft och att vi ständigt arbetar med att förbättra den.

Stort fokus hamnade på välfärdsfrågorna och ekonomin. Det blev en snabblektion kring skatter och de olika nivåerna i samhället. Hur mycket som betala i kommunalskatt, skatt till regionen och statlig skatt. Jag fick även förklara själva finansieringsmodellen i vår välfärd med höga skatter och låga egenavgifter. De förundrades också över att man inte kunde köpa sig förbi köer och köpa sig bättre vård.

Till följd av detta blev också ett resonemang vem som bär det politiska ansvaret på de olika nivåerna. På något sätt både lustigt och passade att budgetproposition presenterades och debatterades i riksdagen just då.

En reaktion på ”Välfärdens finansiering diskuterades vid besöket från Wuhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s