Kopp kinesiskt kvalitetskaffe? 

Kopp kinesiskt kvalitetskaffe?

Även om jag som person tycker att man ska komma i tid och hålla tider, så ibland kan jag ändå acceptera sen ankomst. Kommer man hela vägen från Kina för att besöka Trelleborgs kommun är jag lite mer tidsliberal. 
Måndagen den 21 september kom en delegation från staden Baoshan i provinsen Yunnan. Staden ligger i södra Kina och har en befolkning på 2,6 miljoner invånare. 

  Delegationen från Baoshan 

Delegationen från Baoshan bestod av sex personer med olika politiska ansvarsområden under ledning av vice borgmästare Tang YunZe.

Den efterföljande presentationen handlade en hel del om vår välfärd och dess finansiering. Informationen om att Trelleborgs kommun omsätter två miljarder årligen och har ca 3 700 anställda väcker nyfikenhet. 

Avslutningen på besöket blev lite annorlunda. Jag fick reda på att staden var en stor jordbrukskommun med produktion av både kaffe och te. Enligt dem håller dessa båda produkter mycket hög kvalitet. Tyvärr har de problem med bearbetningen, försäljningen och marknadsföringen. Detta var de sugna på att få hjälp och kontakter med. Så vem vet – snart kanske man kan få kinesiskt kvalitetskaffe i en kopp nära mig? 

En reaktion på ”Kopp kinesiskt kvalitetskaffe? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s