En spännande blandad vecka på gång – vecka 43

En spännande blandad vecka på gång – vecka 43

Tillbaka i Trelleborg. En partistämma tar på krafterna. Många trevliga samtal med nya och gamla bekantingar. Det blir en del fest och mycket lyssnande. Denna gång valde jag också att vara aktiv i talarstolen. DET är så klart roligt att vara det. Dessutom fick jag bra respons på mina inlägg och insåg effekterna av att stämman är TV-sänd.

Jag gjorde inlägg kring vikten av goda transportvägar, inte bara till lands utan även till havs. Påtalade vikten av att vi även säkerställer god infrastruktur för våra godsflöden via järnväg. Detta med anledning av att Sverige är ett exportberoendeland och god infrastruktur är viktigt för landets tillväxt. Mitt utskott behandlade försvarsfrågor, så jag var uppe och slog ett slag för att vår färdplan gällande NATO-medlemskap ska ha hög prioritet. I migrationsdebatten pekade jag på Migrationsverkets roll och bristande förmåga att leverera i den situation vi är i nu. Kunde samtidigt tacka trelleborgare, våra anställda och våra kommunkompisar som ställer upp i denna situation. Vi levererar men Migrationsverket står handlingsförlamade. I välfärdsdebatten påtalade jag vikten av att kunna följa upp och mäta kvalitet i våra verksamheter. Utförandeformen är inte så viktig. Det viktigaste är att kunna leverera kvalitet. Avslutningsvis lyfte jag fram vår roll och ansvar som arbetsgivare. Kunde stolt berätta om vår jämställdhetspremie, som jag hoppas flera moderatledda kommuner vill kopiera.

Stämman är TV-sänd

Stämman är visst TV-sänd

 

En ny vecka ger nya utmaninar. Så här ser agendan ut för vecka 43

 

Måndagen den 19 oktober

Vigsel

 

Tisdagen den 20 oktober

Nätverksträff för regioner och landsting som arbetar med medborgardialoger – SKL, Stockholm

 

Onsdagen den 21 oktober

Kommunstyrelsens arbetsutskott

 

Torsdagen den 22 oktober

Styrelseinternat med Trelleborgs hamn AB i Travemünde

 

Fredagen den 23 oktober

Styrelseinternat med Trelleborgs Hamn AB i Rostock

Revisionsbyrån Baker Tilly firar 35 år, Malmö

 

Lördagen den 24 oktober

Charleys tant, Galateatern

 

Anna Kinberg Batra håller ett mycket bra och inspirerande tal på stämman

Anna Kinberg Batra håller ett mycket bra och inspirerande tal på stämman

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s