Mina åsikter kring migration och integration på Moderaternas stämma

Mina åsikter kring migration och integration på Moderaternas stämma

 

Inser att jag nog hade en hel del att säga i de olika debatterna under Moderaternas stämma i Karlstad. Första dagen, fredagen den 16 oktober, när jag var i talarstolen hade jag inlägg kring infrastruktur, tillväxt och NATO. Dag två, det vill säga under lördagen den 17 oktober, så var jag uppe igen.

 

 

Integration och migration

I debatten kring integration och migration hade jag två inlägg i debatten. Båda inläggen var med utgångspunkt i vardagen för en kommun. Givetvis valde jag att lyfta fram situationen i Trelleborg och framförde tack till trelleborgare, anställda och kompiskommuner samtidigt som jag riktade kritik mot Migrationsverket. Ett statlig verk som inte klarar av sin uppgift.

Mitt inlägg om Migrationsverket och situationen i Trelleborg.

Andra inlägget i debatten handlade om förslaget om tvingande lagstiftning mot kommuner för att få dem att ta emot anvisade flyktingar. Jag är helt övertygad om att kommuner vill kunna vara delaktiga och hjälpa till. Bristen på bostäder och orimliga krav på boende gör att kommuner tvingas till dyra lösningar, som bara gynnas enskilda företagare som tydligen gärna får lov att göra vinster  på välfärden. Tvång är olyckligt och inte lösningen. Det är bättre med morötter än piskor. Ge kommunerna bättre förutsättningar för gott mottagande, då kommer det att lösa sig. Tvång löser inget.

Mitt inlägg om morötter istället för piskor för kommuner.

 

Delar av stämman sändes via SVT Forum

Delar av stämman sändes via SVT Forum

2 reaktioner på ”Mina åsikter kring migration och integration på Moderaternas stämma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s