Om välfärd och jämställdhet på Moderaternas stämma

Om välfärd och jämställdhet på Moderaternas stämma

 

Trygg välfärd

Mitt sista inlägg vid stämman hade ett tydligt fokus på kommun och region/landsting. Det handlar om vikten att lyfta fram kvaliteten i all den välfärd vi producerar. Inte prata så mycket om driftsformer, utan prata om vad det är vi gör och hur ska vi kunna mäta det. När väl vi mätt det vi gör, kan vi också fundera på hur vi ska kunna bli ännu bättre.

Som politiker har vi ett ansvar för de organisationer som vi sitter och styr, om än vi är i opposition. Vi är också företrädare för våra organisationer. Vi är i förlängningen arbetsgivare och därmed är det viktigt att vi även ser till vår egen personal. Hur och vad kan vi göra för att våra arbetsplatser blir attraktiva arbetsplatser?

Ur arbetsgivarperspektivet  lyfte jag upp Trelleborgs kommuns arbete med jämställdhet med fokus på hur vi försöker få ett jämnare uttag av föräldraledigheten. Vi såg i mätningar 2012 att bara 7,7 % av männen tog ut föräldraledigheten. Detta är något vi vill ändra på, men inte genom piskor utan morötter. Vi har infört en jämställdhetspremie för att stimulera till ett jämnare uttag av ledighet.

Hela klippet om välfärd, kvalitet och jämställdhet.

 

Talar om välfärd, kvalitet och jämställdhet

Talar om välfärd, kvalitet och jämställdhet

2 reaktioner på ”Om välfärd och jämställdhet på Moderaternas stämma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s