Alla nivåer hamnar i fokus i vecka 48

Alla nivåer hamnar i fokus i vecka 48

 

Jag har haft en mycket rolig och trevlig vecka. Det ha varit allt i från besök från Kina, en delegation officiellt från kommunistpartiet i Hepingdistriktet i Shenyang , till diskussioner om utvecklingen av demokratin i Region Skåne, Trelleborgsgalan och musikalen Sällskapsresan. Däremellan presskonferens om en utredning kring gemensamt hamndriftbolag mellan Trelleborg och Ystad, träff med ”mitt” UF-företag Go Safe UF och ett helt vanligt ovanligt arbetsutskottsmöte inför kommande träff i kommunstyrelsen. En kul avslutning på veckan var när riksdagsledamot Niklas Wykman kom till Trelleborg. Fick möjlighet att visa upp Trelleborgs Hamn för honom innan vi hade ett trevlig medlemsmöte med drygt 20 medlemmar som trotsat regn och snö. Bara kul hela tiden denna vecka faktiskt.

Vill nog ändå påstå att det var extra roligt på Trelleborgsgalan. Kanske inte så mycket galan i sig för den var mer mysig än gala, men det var kul att se att festen överlevt. Det är också fantastiskt kul att se alla de kreativa kunniga duktiga personer som finns eller kommer från Trelleborgs kommun. De som är med och sätter Trelleborg på kartan på olika sätt, genom sina kulturgärningar, sina idrottsliga prestationer, företagande eller hållbart samhällsbyggande. Kul att se att två av prisen som jag varit pådrivande i instiftandet också får leva kvar. Men, jag nämner inte vilka de är, för då läggs de väl ner till nästa år eller så tar nya styret åt sig äran för att det är de som instiftat priser för att hylla landsbygden och verklig hållbar utveckling…. ty sådan är politiken 😉

Veckan som kommer bjuder nästan på alla möjliga nivåer som går att finna inom politiken. Det blir kommunpolitik, regionpolitik, nationell politik och inslag av internationell politik också plus tillfällen för utbildning kring vår demokratiska system. Kan man göra annat än fullkomligt älska sina uppdrag i demokratins tjänst?

 

Måndagen den 23 november

Lunch med riksdagsledamot Anders Hansson

Förmöte med De borgerliga inför kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige då bland annat min fråga till kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) om kommunens usla ekonomi väntar på svar

 

Tisdagen den 24 november

Regionfullmäktigemöte då bland annat min fråga till regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) om alla vallöften och Trelleborgs lasarett väntar på svar

 

Onsdagen den 25 november

Lektion för klass EE14 på Söderslättsgymnasiet om Region Skåne

Besök från Chongqing, Kina

Besök från Kunming, Kina

Möte med Moderaterna på SKL, Stockholm

 

Torsdagen den 26 november

Förmöte med Moderaterna på SKL, Stockholm

Beredningen för demokratifrågor på SKL, Stockholm

 

Fredagen den 27 november

Lektion för KomVux på Söderslättsgymnasiet om Region Skåne

Vigsel

 

Lördagen den 28 november

Fira Sista november på Akademiska Föreningen i Lund

 

Söndagen den 29 november

Lykttändning och Julskyltningssöndag i Trelleborg

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s