Årets höjdpunkt sker i vecka 50 – invigningen av Trelleborgsbanan

Årets höjdpunkt sker i vecka 50 – invigningen av Trelleborgsbanan

 

Det är klart att jag är både glad och stolt när jag vänder bladet till denna vecka och ser vad som händer i helgen. Äntligen ska vi få inviga Trelleborgsbanan och pågatågstrafiken börjar gå till Trelleborg. Så otroligt glad och stolt över att ha varit den, som tillsammans med gänget i Femklövern, fixade det många pratat om.  Förhandlingar med Trafikverket, Region Skåne, Vellinge kommun och Malmö stad ledde fram till medfinansiering och förskottering så att äntligen kommer tåget till Trelleborg. Det känns lite overkligt men ändå så glädjande att om mindre än en vecka kan tågen börja rulla till Trelleborg och vår vackra Trelleborgs Centralstation. Jag är så glad och stolt över detta!

Veckan jag nu lägger bakom mig innebar två företagsbesök. Jag besökte Smågris Syd AB och Pressmekano AB. Två lite mer okända företag i kommunen men som ändå är viktiga i det stora. En av Sveriges största uppfödare av smågrisar och en underleverantör som ser till att hela landet får trafikskyltar. Två intressanta, trevliga och givande besök.

Kommunstyrelsens sista möte för året avklarades. Sista Pubkvällen med Ulf och Henrik avklarades också i onsdags. Extra roligt tyckte jag att det var att Restaurang Strandgatan 32 by Dannegården numera har lokalproducerad öl från Hönsinge Hantwerksbryggeri på barlistan. Klart att det dracks lokalbryggd öl med glädje denna kväll. Dessutom en väldigt god öl.

 

 

Veckan avslutades i London. Jag besökte som vanligt den stora julmarknaden i Hyde Park, Winter Wonderland. Tyckte att området verkade mindre i år. Färre stånd med julprylar men fler karuseller. Lite shopping blev det och en eller annan mugg mulled wine, den engelska varianten på glögg. Lite mer shopping blev det ute på stan också. Resväskan var i alla fall mycket mer packad på vägen hem än på vägen dit 😉 Huvudsyftet med resan var att gå på musikaler. Jag gick på Close to you och The Book of Mormon.

 

Förutom att veckan bjuder på årets stora händelse händer detta i veckan som kommer:

 

Måndagen 7 december

Besök från Jiangxi i Kina

Diskussioner kring framtidens näringslivsorganisation i Trelleborg

Diskussioner kring framtidens flyktingmottagande och integration i Trelleborg

Besök från Guangdong i Kina

Akademiska Föreningens Överstyrelsemöte, Lund

 

Tisdagen den 8 december

Diskussion kring framtidens flyktingmottagande i Skåne på Länsstyrelsen

 

Onsdagen den 9 december

Styrelsemöte med Trelleborgs Hamn AB

Vigsel

 

Torsdagen den 10 december

Vigsel

Julavslutning med Moderaterna i Trelleborg

 

Fredagen den 11 december

Luciamorgon på Rådhuset

Styrelsemöte med SYSAV AB i Malmö

Festen Ett-år-före-350-års-jubileet, Lunds universitet

 

Lördagen den 12 december

Invigningen av Trelleborgs C och pågatågstrafiken till Trelleborg

 

Söndagen den 13 december

Pågatåget kommer till Trelleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s