Te och turism när Jiangxi besökte Trelleborg

Te och turism när Jiangxi besökte Trelleborg

Under måndagsförmiddagen hade jag besök av en delegation från Jiangxiprovinsen. Delegationen hade huvudfokus på turism, dels att locka besök från vår del av världen, dels för att öppna dörrar till samarbete för att locka kinesiska turister till oss. 

Jiangxiprovinsen har 43 miljoner invånare och är en provins med 300 miljoner besökare om året. Provinsen är belägen inåt landet jämfört med Shanghai. Väldigt natursköna områden finns att besöka och tusenåriga byggnader. I provinsen finns också gamla porslinsfabriker som är värda ett besök. Bland annat finns en tusenårig porslinsugn som fortfarande är i bruk. 

Delegationen från Jiangxi

Delegationen från Jiangxi bestod av Zeng Shaoxiong, styrelseordförande, Jiangxi Provincial Tourism Group Co. Ltd., Wang Shuguang, General Manager, Jiangxi Provincial High Mountain Tea Co. Ltd., Gong Juanjuan, Human Resources Manager, Jiangxi Provincial Tourism Group Co. Ltd., Xu Xinguo, Vice Chairman of Jiangxi Provincial Tourism Development Commission och Jiao Feng, Director of Policy and Regulations Division of Jiangxi Provincial Tourism Development Commission. 

Bildsköna baksidor på visitkorten

Efter det att jag informerat om Trelleborg fick jag mycket intressant information om Jiangxi. Inledningsvis informerades jag om provinsen och deras struktur kring turistarbete. I delegationen fanns företrädare för ett företag som har i princip hela besöksnäringskedjan – hotell, paketresor, restauranger och souvenirer. 

Fick också ett passionerat tal om te. I provinsen odlas, på tusen meters höjd,  högkvalitativt te. Han såg gärna att svenskarna lärde sig att dricka mer te, för det är både hälsosamt och gott. 

Tydliga signaler kom på att de är intresserade av samarbete på olika sätt. Jag tror att det är signaler som är väl värda att hörsamma. För egen del kommer jag informera både de som jobbar med turistfrågor både lokalt och regionalt. 
 

Te av hög kvalitet och en porslinshand symboliserande ett långt och lyckligt liv

 

En reaktion på ”Te och turism när Jiangxi besökte Trelleborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s