Så kan Smyge utvecklas. Tips från Kina

Så kan Smyge utvecklas. Tips från Kina

 

Denna dag hade jag två besök från Kina. Dagens andra besök var från Guangdongprovinsens radio- och TV-bolag. Provinsen ligger i sydöstra Kina och har 105 miljoner invånare. Det finns 11 radiokanaler och 9 TV-kanaler i provinsen. Det finns ett par nischade program, bland annat två kanaler som bara sänder turistinformation. De visade intresse över vad Trelleborg har att bjuda turister på. Bland annat hade de redan varit och besök Smygehuk.

Delegationen från Guangdong på besök i Sessionssalen på Rådhuset i Trelleborg

Delegationen från Guangdong på besök i Sessionssalen på Rådhuset i Trelleborg

 

Delegationen från Guangdong var under ledning av Tang Cong, Vice General Editor, Guangdong Radio and Television. Övriga i delegationen var Zhong Yubing, Vice Director för Grand Acting Program Department, GRT, Weihua Wang, TV Director, Grand Acting Program Department, GRT, Xie Xiaojie, Assistant Director, GDTV Satellite Channel, GRT och Hu Shutao,  Section Chief för Program Assuring Department, GDTV Satellite Channel, GRT.

Det blev en annorlunda start på samtalet efter att jag presenterat Trelleborgs kommun och vår nutid, framtidsvisioner och historia. Jag har med en bild från där jag står på Kinesiska Muren i slutbilden i presentationen. Det gjorde att de blev nyfikna på vad jag upplevde som de stor skillnaderna mellan Sverige och Kina. Sen kom frågan om vad turister åker för att besöka i Trelleborg. Mitt svar var Smygehuk och Trelleborgen. Det visade sig att de hade varit i Smyge under dagen och tagit en del bilder. De tyckte att vi skulle ha större skyltar. Kom också med förslag, eftersom kineser gillar platser med en berättelse, att vi skulle hitta på en kärlekshistoria som utspelar sig i Smyge. Någon sjöman som förälskar sig i en kvinna från landsbygden. Kreativiteten flödade från våra besökare. Inte så mycket fysiska investeringar utan snarare skapa en intressant berättelse, gärna med kärlekstema, för att locka ännu fler besökare till Smyge.

De visade stort intresse för Trelleborg och ville gärna komma tillbaka för att göra reklam om oss i Guangdong. Detta är givetvis varmt välkommet och vi får se om vi kan få till en kärlekshistoria i Smyge tills dess.

 

 

En reaktion på ”Så kan Smyge utvecklas. Tips från Kina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s