Aktsamhet om våra gemensamma pengar

Aktsamhet om våra gemensamma pengar

 

Något som blivit en tråkig följetong i den lokala politiken är Trelleborgs kommuns dåliga ekonomiska situation. Vid upprepade tillfällen har frågan varit i diskussionens hetta och våra krav på ansvarstagande har framförts vid upprepade tillfällen. Senast detta var på tapeten var i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i slutet på november. Anledningen till detta var inte att årets resultat lär vara en förlust på 25 miljoner, utan att även 2016 är ett förlustår i Trelleborgs kommun.

Handfallenheten från den styrande Kvartetten är stor. Någon känsla av att de har koll på läget finns inte. För att få någon form av uppfattning kring kommunens ekonomi har vi från De borgerliga bett om, och fått igenom, att en utredning ska göras för att få en uppskattning hur illa ställt det är. Vi vill få reda på hur mycket måste skatten höjas för att får ordning i ekonomin. Alternativet är så klart att det genomförs omfattande nedskärningar i välfärden. Alternativen tycker vi ska fram, så att trelleborgarna får se vad det kostar med Kvartettens politik för Trelleborg.

Vissa väljer reflexmässigt att se höjd skatt som en lösning. Höja skatten i Trelleborg är inte aktuellt så länge de som anser sig styra inte har koll på ekonomin. Får ordning på ekonomin och börja utveckla Trelleborgs kommun är vårt budskap till Kvartetten.

 

Ulf Bingsgård (M) oppositionsråd
Mikael Rubin (M) gruppledare
 

Denna debattartikel publicerades i Trelleborgs Allehanda den 8 december 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s