Redan slut på januari – vecka 4

Redan slut på januari – vecka 4

Veckan som jag lämnar bakom mig var övervägande positiv och kreativ. Måndagens möte kring hur Trelleborg ska hantera flyktingsituationen blev ännu en uppvisning i spretigheten inom Kvartetten och deras oförmåga till att styra kommunen. Det känns som att Trelleborg är Titanic, på väg i full fart mot isberget. Problemet är att alla på bryggan har sett isberget men ingen lägger om kursen. De pratar mer om isberget verkligen finns, vad blir konsekvenserna för maten i kabyssen och vi kör på isberget, vem blir ansvarig för de biljetter som är sålda på återresan när fartyget sjunkit. Detta är diskussionen istället för att kapten på bryggan tar ansvar och ser till att lägga om kursen.

Jag bara undrar.. vart är vi på väg?

Resten av veckan var mer givande. Ett bra möte i Trelleborgs Hamn AB:s styrelse kring infartsutredningen och bolagets strategiska lobbyarbete. Innan jag flög till Stockholm hann jag med ett möte i Beredningen för offentlig utsmyckning. Ett bra skoj möte. Känns som det är en del offentlig konst på väg till Trelleborg. Kul!

Veckan i Stockholm bjöd först på en heldag kring företagsklimatet i kommunerna arrangerat av Svenskt Näringsliv. En bra dag som gav en del inspel, men mer bekräftade hur jag uppfattar att vi borde arbete för att få en ännu bättre kommun. Det handlar inte bara om att arbeta med några frågor utan helheten.

Två dagar med demokratifokus följde. Först Beredningen för demokratifrågor på SKL och dagen efter Demokratitankesmedjan. Två mycket bra möten där det är högt i tak och diskussionerna riktigt inspirerande och givande. Skönt att få gymnastisera hjärncellerna ibland.

Torsdagskvällen gick i underhållningens tecken, för jag besökte Wallmans salonger och fick god mat och bra underhållning.

Väl hemma i Trelleborg blev det att plocka undan de sista spåren av julen och en vigsel hade jag också att förrätta. Nu får vi se vad denna vecka vill bjuda på.

 

Måndagen den 25 januari

Rotary

 

Tisdagen den 26 januari

GREAT-konferensen i Malmö kring gröna transportmedel

Presidiemöte i Demokratiberedningen, Region Skåne – Malmö

 

Onsdagen den 27 januari

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Valberedning, Moderaterna i Trelleborg

 

Torsdagen den 28 januari

Vigsel

Vigsel

 

Helkväll på Wallmans

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s