Wallmans – smakfullt för öra och gom

Wallmans – smakfullt för öra och gom

 

Vad gör man en kall torsdagskväll i januari i Stockholm? Svaret för mig blev en kväll på Wallmans.

Välkommen till Wallmans Stockholm

Publiken var blandad. Sällskap som var och firade. Par på träff. Turister. Vänner som sågs och kanske även kollegor från jobb. Ja, och jag så klart. Åldersmässigt fanns även en spridning. I alla fall ett gäng med 17-19-åringar var där, för en i gänget blev 18 år och hyllades.

Biljetter finns i olika fyra olika klasser beroende på hur väl man kan se uppträdet. En överraskningsmeny beställde jag när jag valde en biljett som skulle ge delvis skymd sikt. I verkligheten vet jag inte hur skymd den egentligen var. Såg det mesta tycker jag.

Nästan lika mystisk som matmenyn var dryckespaketet. Dock inget negativt i det för det var en bra kombination av mat och dryck.

En kväll på Wallmans erbjuder en mix av mat och underhållning. Gänget som står för underhållningen är ju också de som serverar.

När väl man kommit in från kylan och hängt in rocken får man sin servitör eller servitris för kvällen. Kontaktsamtalet blir kort för snart stod hon på scen, eller snarare på baren och sjöng för fult. Kvällens underhållning hade börjat.

 

Festkvällen har börjat på Wallmans

 


Musiken

Fyra talangfulla killar och fyra talangfulla tjejer stod i centrum för kvällen. De sjöng, showade och serverade. Helt klart duktiga på sång.

 

 

Mat och dryck serverades och avbrott i middagen gjordes för musikaliska inspel. Det var rock bland annat Queen och finstämda sånger. Lite pojkband och några låtar från musikalen Flashdance. Höjdpunkten på kvällen blev hyllningen till Björn&Benny med sånger från Kristina från Duvemåla, Chess och ABBA.

Hela showen avslutades i dansens tecken och de flesta lockades upp att dansa till låtar från Avicii och Swedish House Mafia.

 

Sång och show från scen

 

Att kalla artisterna för amatörer är att nedvärdera dem. Kalla dem proffs är faktiskt en skönskrivning. MEN de var otroligt duktiga och talangfulla. Väl värda att bli upptäckta och få jobba med musik fullt ut.

Scenkläderna bör kommenteras, fast jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Snygga tyckte jag inte att de var. Skulle nog behöva koppla in en stylist, eller så är det jag som inte hänger med i modesvängen. Vid ett par tillfällen ställde jag mig frågan ”Vad har de egentligen på sig? Hur tänkte man nu?”

UB  UB  UB  UB  UB  UB


Mat och dryck

Även en skåning kan ibland baxna när man får höra att sju rätter väntar. Inser att det är små rätter men även små rätter tar sin plats. Till detta beställde jag ett standarddryckespaket.
På ens plats väntade bröd och tre sorters röror, var och en god på sitt sätt. Lustigt nog var vatten det godaste till detta.

Första rätten var en bouillabaisse. Till denna drack jag bubblet. Ett bubbel som också funkade till andra rätten, en råbiff. En god lite rätt. Kan ha varit mina smaklökar som skojade till det, men jag tyckte det fanns en angenäm smak av fisk.

 

Första rätten , en bouillabaisse

 

Andra förrätten var en råbiff

Det vita vinet kom in och till det serverades första huvudrätten. Havsabborre med zucchini och en friterad risotto bjöds det på.

 

Havsabborre med fritterad risotto

 

Andra huvudrätten var ett grillat kött med en rotfruktsgratäng. Trevligt och gott. Till detta serverades vinpaketets röda vin.

 

Grillat kött och rotfruktsgratäng

 

Efter huvudrätterna kommer så klart efterrätten. Det var en traditionell ostbrickan med tre sorters ost. Ost är alltid gott, så inga klagomål på det. Dessertvin till detta.

 

Tre sorters ost

 

Måltiden avslutades med kaffe och konjak. Desserten var tillredd ananas under ett syrligt gräddtäcke. En väl balanserad god avslutning på kvällen.

 

Ananas under ett syrligt gräddtäcke

 


UB  UB  UB  UB  UB   UB


Slutkläm

Det var en bra trevlig stämning denna torsdagskväll. Kul att man länkar upp sig till sina kollegor i Oslo och Köpenhamn och hälsar till festprissarna på Wallmans där.

Jag funderar lite på om jag uppfattade det som att föreställningen stegrades. Tror inte det. Stämningen tycker inte jag byggdes upp på samma sätt som matens smaker. Det är så klart svårt att stegra en show som är sönderhackad, men jag tror ändå att det skulle gå att skruva till det lite till. Scenkläderna tycker jag att de gärna får ses över. Lite regi hade inte skadat. Det blev lite för många ”fasta” situationer. Det kändes som att gänget var osäkert och därför inte bjöd på sig själv på rätta sättet. Jag fick en fem-sex tankar på hur det kunde göras bättre.

 

Hela gänget på scen

 

Totalt sett en bra trevlig kväll. Jag lämnade Wallmans glad, mätt och nöjd.
 UB  UB  UB  UB  UB  UB

2 reaktioner på ”Wallmans – smakfullt för öra och gom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s