Alcazar – Disco Defenders de Luxe 

Alcazar – Disco Defenders de Luxe

Fredagen den 5 februari kom discons försvarare till Malmö och (märkligt nog) Baltiska hallen. Märkligt för lokalen kändes inte helt på topp för detta fantastiskt festliga gäng. Kom igen, nog för det var snack om skoldiscon men behövdes verkligen den känslan förstärkas genom att vi nu är i en gymnastikhall? 

Efter en lite tramsig inledande dialog drog det hela igång. Tramsig, både utifrån innehåll och från att det sen inte var ett tema i showen. Nåja, lite snack för sen blev det hockey….eller rättare sagt disco.
 

Alcazar – riktiga Disco Defenders på scen

 

Det är helt klart imponerande med en show som kör i ett. En timme och trekvart i musikens tecken. Förutom de tre i Alcazar finns fyra duktiga dansare, en sångerska och deras duktiga band. Inga direkta dödpunkter eller sega avsnitt utan högt tempo hela tiden. Till och med när tempot går ner så är det högt. Tess Merkel, Lina Hedlund och Andreas Lundstedt har vars ett solonummer, som känns personligt valda och de introducerar dem själva. Kvällens enda mellansnack. Annars är det sång, musik och dans som talar hela tiden. 

Musikaliskt är det en blandning av deras egna hitlåtar och ett par gamla kända örhängen. Deras bidrag från Melodifestivalen finns givetvis med. De flesta i originalutförande men ”Not a sinner nor a saint” har fått en tangoinspirerad touch. Kul var också att AC/DC ”Highway to Hell” gjordes om från hårdrock till disco. En lokal anpassning gjordes så Peps Perssons ”Oh boy, vilket vackert väder”blev discolåtar. Bra gjort av Tess och Lina, MEN Nationalsången passar inte som disco.

 

Alcazar håller högt tempo genom hela föreställningen

 
Mot slutet av föreställningen, efter en mer pampig sång med Malena Ernman, brakar festen igång. Som på en given signal. Alla står upp och salen blir ett enda stort disco. Det dansas i radern, händer klappas och stämningen är på topp. I början av kvällen kändes ljudet lite svajigt, lite för mycket basgång, men nu var det en ren musikalisk njutning. 

När man ska på konsert med Sveriges bästa grupp är förväntningarna högt ställda. Fördelen med Alcazar är att de lever upp till de höga förväntningarna och levererar på topp. Och lite till. Tiden flyger iväg och det är njutning hela tiden. En riktigt bra kväll som gärna kan upplevas igen. 

Sprakande avslutning på en fantastisk show

Skönt att de tagit denna show på turné. Det gäller att sprida glatt budskap och DISCO över hela landet. Varför inte Europa också?


Betyg

UB  UB  UB  UB  UB  UB

2 reaktioner på ”Alcazar – Disco Defenders de Luxe 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s