För viktigt för ett hafsverk

 PRESSMEDDELANDE                            

 För viktigt för ett hafsverk

Till dagens möte med kommunstyrelsen fanns punkten ”Insatser för att hantera flyktingsituationen i Trelleborgs kommun” på dagordningen. Några handlingar i ärendet fanns däremot inte förutom en politiskt okommenterad tjänsteskrivelse från den 22 januari från förvaltningschef Cecilia Lejon.

”- Första förslag till beslut som per e-post kl 09.04, det vill säga fyra minuter efter det att kommunstyrelsen skulle ha börjat. Nytt justerat förslag kom elektroniskt kl 10.51. Detta är varken seriöst agerande eller acceptabelt sätt att hantera denna viktiga fråga” säger Ulf Bingsgård, oppositionsråd (M) i en kommentar.

De borgerliga, Moderaterna och Liberalerna, valde att inte delta i beslutet vid dagens möte.

”- För oss är detta en så viktig fråga att vi vill förankra och diskutera detta med våra partivänner. Vi hade gruppmöte i måndags och hade då inga förslag från Kvartetten att diskutera i ärendet. Detta luktar panik och är ett hafsverk från början till slut” säger Henrik Silfverstolpe, gruppledare och ordförande för Liberalerna i Trelleborg.

Vid upprepade tillfällen har De borgerliga kritiserat den styrande Kvartetten för handlingsförlamning i ärenden kopplat till den uppkomna flyktingsituationen. Ett ansvarstagande ledarskap har också efterfrågats.

”- Vi är mycket kritiska mot den styrande Kvartettens sätt att hantera denna fråga. För oss är det viktigt att diskutera och förankra detta inom våra partier. Det är en viktig del i vårt interna arbete och transparens i alla beslut är en avgörande del i vår lokala demokrati. Detta sätt att arbeta på är inte seriöst” avslutar Ulf Bingsgård.

 

För kommentarer ring

Ulf Bingsgård (M), oppositionsråd, 0708-81 7110

Henrik Silfverstolpe (L), gruppledare, 0763-36 64 36

En reaktion på ”För viktigt för ett hafsverk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s