New York, New York i vecka 7

New York, New York i vecka 7

 

Viss veckor blir mer givande än andra. Många spännande möten och trevliga samtal med olika personer bidrar till detta. Veckan som gick bjöd på ett smörgåsbord av trevliga möten och bra samtal.

Måndagen blev en dag med förberedande möten, först med regionfullmäktigegruppen sedan med kommunfullmäktigegruppen inom Moderaterna. Tisdagen var en dag helt i demokratins tjänst. Heldag med Demokratiberedningen i Region Skåne där bland annat jag höll ett föredrag och workshop kring Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Beredningen för demokratifrågor där. Vad kan Regionen hämta för inspiration från vårt arbete och vad kan skickas med mig till SKL från Regionen blev huvudfrågorna. Dagen avslutas med att vi i presidiet träffar företrädare från Norrbottens Läns Landsting och diskuterar demokratiutvecklingsfrågor. En dag med många givande diskussioner och samtal.

Onsdagen blev ett möte i kommunstyrelsen där vi från De borgerliga fick markera tydligt mot Kvartettens dåliga sätt att bereda ärenden. Värst var ärendet kring hur Trelleborgs kommun ska hantera flyktingsituationen. Extremt viktig fråga där förslag till beslut kommer på mötet utan förvarning eller förberedelser. Pinsamt dåligt ledarskap och respekt för demokratins spelregler. Ett annat exempel på Kvartettens dåliga ledarskap var oviljan att sätta ett datum för ambitioner när vi ska bli Årets kulturkommun. Vi säger år 2020. Kvartetten säger????

Torsdagen blev en dag i besöksnäringens namn. Först studiebesök på Best Western Hotel Magasinet för att höra om deras verksamhet och framtidsplaner. Eftermiddagen blev på Turning Torso med föredrag från bland annat Region Skåne, Visit Sweden och andra nationella intressenter i besöksnäringen. Fredagen innehöll ett trevlig styrelsemöte med Trelleborg Hamn AB. Lördagen hade vi en träff bland De borgerliga och diskuterade framtidsfrågor för Trelleborg. Kvällen ägnade jag åt Sverigepremiären av Billy Elliot på Malmö Opera. En föreställning som var så mycket bättre än dess engelska version. En riktig succé.

 

Vad kommer då denna vecka bjuda på?

 

Måndagen den 15 februari

Akademiska Föreningens Överstyrelse – Lund

 

Tisdagen den 16 februari

Tillgänglighetskommittén

Utbildning i svensk ungdomspolitik arrangerad av Region Skåne – Kristianstad

Trygghetsvandring på Fagerängen

 

Onsdagen den 17 februari

Möte med revisorerna

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Reser till New York

 

Torsdagen den 18 februari – söndagen den 21 februari

New York

 

Ensemblen tar emot välförtjänta stående ovationer efter Sverigepremiären av Billy Elliot på Malmö Opera

Ensemblen tar emot välförtjänta stående ovationer efter Sverigepremiären av Billy Elliot på Malmö Opera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s