Blir det något jubileum nästa år Torbjörn?

PRESSMEDDELANDE
Blir det något jubileum nästa år Torbjörn?

 

”- Ska det bli en ordentlig fest, gäller det att börja planera nu” säger Ulf Bingsgård, oppositionsråd och van folkfestfixare i Trelleborg i en kommentar till den interpellation som han idag lämnat in.

Av Trelleborgs kommuns verksamhetsplan i år framgår det i kommunstyrelsens del att Trelleborgs kommun ska fira Trelleborg 150 år nästa år. Det framgår inte närmre hur omfattande detta jubileum förväntas bli. Det framgår inte heller när det ska firas eller vilken budget som festligheterna förväntas röra sig inom.

Trelleborgs kommun har under de senaste tio åren genomfört ett antal olika stora eller små arrangemang för att högtidlighålla händelser. Allt från det stora jubileumsåret 2007 då Trelleborg firade 750 år under hela året med festligheter och en leva- och bomässa till de veckolånga arrangemangen Trelleborg till tusen och Kungsleden 100 år. Oberoende av vilket har behov funnits för planering i god tid och politiska mål och ambitioner.

”- För att skapa bra jubileer krävs ett gott samarbete med våra ideella föreningar. Av respekt för dessa krävs också framförhållning och en möjlighet att i god tid komma in med idéer och förslag på vad som kan göra året extra festligt. Tiden går fort. Snart står jubileumsåret om hörnet. Frågan är vem planerar firandet? Finns det någon som gör något? Det är hög tid att ta tag i denna fråga nu.” avslutar Ulf Bingsgård.

Svar på interpellationen förväntas på kommunfullmäktigemötet den 29 februari.

Ulf Bingsgård nås för kommentarer på 0708-81 7110.

——

Nedan följer interpellationen i sin helhet

Interpellation

Till Kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S) gällande jubileum Trelleborg 150 år

Av Trelleborgs kommuns verksamhetsplan framgår det i kommunstyrelsens del att Trelleborgs kommun ska fira Trelleborg 150 år nästa år. Det framgår inte närmre hur omfattande detta jubileum förväntas bli. Ej heller framgår det om det finns budget, ansvariga tjänstemän, politisk styrgrupp eller om det finns något övergripande tema för det tänkta jubileet.

Trelleborgs kommun har under de senaste tio åren genomfört ett antal olika stora eller små arrangemang för att högtidlighålla händelser. Allt från det stora jubileumsåret 2007 då Trelleborg firade 750 år under hela året med festligheter och en leva- och bomässa till de veckolånga arrangemangen Trelleborg till tusen och Kungsleden 100 år. Oberoende av vilket har behov funnits för planering i god tid och politiska mål och ambitioner.

En omistlig del av lyckade arrangemang är vårt rika engagerade föreningsliv. Utan civilsamhällets engagemang hade inga av jubileerna blivit de succéer de blev. En del i detta är så klart att de tidigt involverats i processerna, en annan del är att det även funnits ekonomiska medel som möjliggör kreativiteten.

Min fråga till kommunstyrelsens ordförande Torbjörn Karlsson (S):

– hur ser planeringen ut av Trelleborg 150 år?
Trelleborg 2016-02-17

Ulf Bingsgård (M)
Ledamot i kommunfullmäktige

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s