Ordning och reda i protokollet 

Ordning och reda i protokollet

När jag i onsdags skulle justera protokollet från kommunstyrelsen hittade jag denna protokollsanteckning från Bertil Larsson (SÖS). 

”Protokollsanteckning från Bertil Larsson till §38 om årets kulturkommun.

Yrkande och beslut i KS blev lite fel och har skapat missförstånd om att jag röstade mot Kvartetten angående Kulturkommun.
 I den 10 minuter långa debatten fälldes en mängd yttranden ex: att vi först borde ta fram ett kulturpolitiskt program och att det kanske inte är fackföreningen Visions utnämning som är det bästa utan vi kanske skulle ansöka om att bli Europas kulturhuvudstad. 

Mot denna bakgrund och tidigare olika yttranden sa jag i KS att ”då vi inte ännu har något kulturpolitiskt program så kan jag tycka att det är bättre ta bort den sista att-satsen ”att återkomma med förslag på åtgärder för att bli årets kulturkommun”. (Första att-satsen var att ge Kulturnämnden i uppdrag att ta fram ett kulturpolitiskt program och återkomma till KF 2017)

Felet blev att trots att jag inte avsåg det som ett motförslag så togs mitt inlägg som ett yrkande och ställde proposition mot Kvartettens. Jag fann mig inte snabbt för att påpeka att jag inte ställde något yrkande. Därefter röstade jag på Kvartettens huvudförslag.

Med vänlig hälsning

Bertil Larsson

Vice ordförande Trelleborgs Kommunstyrelse

Ordförande Näringslivsutskottet”
Protokollsanteckningar och reservationer ska anmälas till ordförande innan mötet klubbats av. Det behöver inte vara direkt i samband med behandlingen av punkten, även om det är vanligast. Ordförande bekräftar inför alla att protokollsanteckning eller reservation anmälts.

Denna protokollsanteckning inte anmäldes på mötet och är helt klart en efterhandskonstruktion. Dessutom har ordförande Torbjörn Karlsson (S) godkänt att denna ska vara med i protokollet. 

Det är helt klart att Kvartetten genom sitt agerande förfalskar det som verkligen hände på mötet. Ett protokoll ska återge vad som hänt på mötet och vilka beslut som verkligen fattats. 

Jag är djupt oroad över hur lättvindigt Kvartettens ledande företrädare förfalskar vad som händer i kommunstyrelsen bara för att hålla ihop ett krackelerat samarbete. Så länge denna lögn finns med i protokollet kommer jag inte justera denna punkt. 

En reaktion på ”Ordning och reda i protokollet 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s