Kort vecka men fullt upp – vecka 13

Kort vecka men fullt upp – vecka 13

 

Vecka 12 var en i sig också kort vecka men också händelse full. Så mycket hade väl inte hänt på kommunfullmäktige om det inte var för våra tre interpellationer som satte agendan. De får beslutsärendena var viktiga för kommunens utveckling, men i övrigt var dagordningen tunn. Känns ändå som frågorna kring hur näringslivsarbetet i Trelleborgs kommun ska bedrivas lämnades obesvarade…tyvärr.

Två ägardialoger genomfördes, en med Trelleborgs Bredbands AB och en med Trelleborgs Hamn AB. Lite olika i karaktär, men varje bolag påverkar kommunens utveckling olika. Investeringsdialogen och kommunstyrelsens arbetsutskott avhandlades utan större sensationer. Jag tyckte att presentationen av Resilient Regions Association var intressant och bara stärkte mig i min övertygelse att Trelleborgs kommun ska bli medlemmar. Vi kan lära oss och lära i detta nätverk. Så viktigt för framtiden. Hoppas majoriteten i kommunfullmäktige också inser detta.

Skärtorsdagen var både en glad och tråkig dag. Glad för de moderater som var med och arbetade med Påsklilljekampanjen. Förmiddagen band 14 personer 400 buketter av de 1200 påskliljorna. På eftermiddagen var vi åtta personer som delade ut dem och gladde många på Trelleborgs gator med en glad påskhälsning. Det mer tråkiga denna dag var att ta farväl av en person som jag jobbat nära med under många år. Agneta Sjölund, ekonomichef och tf kommundirektör, avtackades och önskades lycka till i kommande utmaningar. Jag kommer helt klart sakna henne.

Det intressantaste inslaget i veckan var när jag besökte Lasarettet i Trelleborg och den Palliativa avdelningen där, eller det som är kvar av den. Många politiska resonemang kan jag förstå, även om jag inte håller med i dem. Men all diskussion kring att den palliativa avdelningen i Trelleborg ska försvinna är för mig obegriplig. Här finns alla chanser och möjligheter till värdig vård i livets slutskede. Här kan det bli livskvalitet även när livets slut är nära. Jag kan inte på något sett förstå varför någon vill lägga ner denna verksamhet. Det är snarare här som den ska utvecklas, så vi får skånsk vård i världskvalitet, även när det är i livet slutskede. Tänk om! Tänk rätt!

 

Jag har så klart också firat påsk. Haft lugna fina dagar. Passat på att vara på konstrunda och njuta av god påskmat tillsammans familjen. Laddat batterierna inför kommande vecka.

 

Tisdagen den 29 mars

Möte kring donationsfonder administrerade av kommunstyrelsen

Träff med Hyresgästföreningen i Trelleborg

Pressträff med De borgerliga

Moderaterna i Skånes interna arbetsgrupp kring landsbygdsfrågor

 

Onsdagen den 30 mars

Moderaterna i Region Skånes interna arbetsgrupp kring framtidens sjukvård

Besök från Kina

Intervju av Akademiska Föreningens valberedning

 

Torsdagen den 31 mars

Företagarlunch arrangerad av NyföretagarCentrum Öresund och Trelleborg Green Room

Byta till sommardäck 🙂

 

Fredagen den 1 april

Träff mellan presidierna i Demokratiberedningen och Sjukvårdsberedningen SUND

 

Lördagen den 2 april

Långlördag i Trelleborg. Öppet hus på (M)ötesplatsen mellan kl 10-15

Vigsel

 

Söndagen den 3 april

Jag fyller år

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s